ט"ו בשבט מגיע - הכינו את קופסאות העוגיות

ט"ו בשבט הוא תירוץ טוב להכנת ביסקוטי תוניסאי מתפצח או עוגיות גרנולה־אננס, אבל הטעם המשובח שלהם לא מחייב היצמדות בלעדית לחג או מועד

מתן שופן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

באופן אירוני למדי, ט"ו בשבט, המציין את התחדשות הפרי, מזוהה כיום בעיקר עם אכילת פירות יבשים דווקא – זכר לזמנים (נטולי המקררים) שבהם יהודי הגולה נאלצו להסתפק באכילת פירות יבשים מא"י. ולמרבה האירוניה, למרות שט"ו בשבט חוגג את התנובה המקומית, שוק הפירות היבשים והאגוזים בארץ נשען ברובו על יבוא מארצות כמו תאילנד, סין וטורקיה. הסיבה כלכלית. "אין כדאיות בייבושם של רוב הפירות הטריים בארץ בגלל העלות הגבוהה של חומר הגלם, האנרגיה וכוח האדם", מסביר אבי ציטרשפילר, הבעלים של "חוות דרך התבלינים" ומחבר הספר "סודות מן השדות". עם זאת הוא מדגיש כי בענפים מסוימים יש ייצור מקומי. ייבוש צימוקים למשל, וגם "גידול שקדים, שהוא אחד הענפים המשגשגים לאחר שהמיכון הפך אותו לכלכלי. יש גם ניסיון לחזור לגדל פקאן לאחר שנים רבות של מחלה שפגעה בעצים".

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ