טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סאמנה וסלתה: סודות המטבח התימני

המטבח התימני הרבה יותר עשיר ומורכב מכפי שמוכר לרוב הישראלים, ולמעשה מדובר בכמה מטבחים ולא באחד. סאמנה זהובה כבר הכנתם?

תגובות
קובנה
מתן שופן

בניגוד למה שנהוג לחשוב, המטבח התימני עשיר ומורכב הרבה יותר מאשר מבצקים בלבד, כבודם במקומם מונח. יש מי שמכתיר דווקא את הטורקים כמומחים הגדולים של הבצק, ואלו, בזמן השלטון העותמני, השפיעו בין השאר גם על המטבח התימני, כך מספר משה דוד, מחבר הספר "הטעמים הנעלמים של הדרום (תימן)". דרך הבשמים והמסחר עברה בתימן, ויחד עם ההתיישבות ההודית בדרומה, התמלא המטבח התימני בשפע של תבלינים. למשל, רובנו מכירים רק שני סוגי חווייג', אחד לקפה ואחד למרק, אבל למעשה יש לפחות שישה סוגים שונים של חווייג' למרק. בנוסף...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
tm_tools.isArticleType(article) : true