לא רק אוזני המן: רוטב פרג הכנתם כבר?

האיטלקים מסמיכים איתו רטבי פסטה, ההונגרים מקשטים אטריות מתוקות, ואנחנו ממלאים איתו מאפים, בעיקר אוזני המן. אז אולי דווקא פורים הוא הזדמנות להציג כמה שימושים אחרים של הפרג

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

כשבחג הפורים מצווה עלינו לחגוג עדלאידע, הכוונה היא לאו דווקא לפרג, גם אם מספיקות כמה כפות שלו כדי להיכשל בבדיקת סמים ואולי אפילו לקבל תחושת אופוריה קלה. אבל הפרג, שבמשך השנה זרעיו מתפקדים כמילוי למאפים מתוקים או כקישוט לחלות ולחמניות, אכן מקבל את הכבוד הראוי לו בחג הזה.

מקורו של הפרג הוא פה באזורנו, מסביר עז תלם, מתכונאי וחוקר אוכל. "הוא צמח מזרח תיכוני עתיק, שתורבת על ידי השומרים, ונעשה בו שימוש כבר על ידי היוונים והמצרים העתיקים. כיום הוא נפוץ ברחבי אסיה וגם באירופה", הוא אומר ומוסיף כי לפרג ערך תזונתי גבוה ובמקביל הוא עשיר בפחמימות, "ולכן, כשמכינים מילוי פרג, הוא סופח את הנוזלים".

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ