מתכונים עם שום ירוק, שמשדרג כל מנה

הוא ידוע בסגולותיו הרפואיות ואף מכונה "אנטיביוטיקה טבעית", אך כל אלה משניים לטעמו המופלא. ארבעה מתכוני שום ירוק ריחניים במיוחד

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

על חמתו, ובעיקר על אפו, של בן זוגי, בתקופה זו של השנה אני קונה ואוגר בביתנו צרורות אינסופיים של גבעולי שום טרי. בין שלל הירוקים והתרמילים של העונה, השום הטרי הוא מסמן האביב שממלא את לבי.

פקעת השום נפוצה ברוב מטבחי העולם, ולכל אזור הזן שלו. אבי יעקב, מבעלי החווה החקלאית "מושבניק", מאפיין את השום הגדל בישראל בארומה ובטעמים חזקים. אגב, השום הנפוץ יותר בארץ, זה שנמכר בכל חנות, דווקא מיובא מסין. מגדלי השום הישראלי זורעים אותו בסתיו וקוטפים באביב. לאחר מכן הם מייבשים אותו ומוכרים לאורך כל השנה. גם בבית אפשר לאגור שום טרי ולייבשו בקלות באמצעות תלייה. יעקב מסביר שאין להחזיק שום טרי סגור בשקיות ניילון, ובטח לא במקרר.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ