לא רק שיפודים: גם פלפלים הולכים יופי עם מנגל
רגע לפני יום העצמאות, שלושה מתכונים עם פלפל, שמתאימים במיוחד למנגל
לצד תפוח האדמה והגזר, הפלפל הוא אחד מהגידולים החקלאיים המקומיים המיוצאים בהיקף הגדול ביותר. הפרי, אשר זנים רבים לו, מבשיל במזג אוויר חם. זו אחת הסיבות המרכזיות שהערבה התמלאה בבתי גידול לפלפלים ואנו זוכים ליהנות מהם כל השנה. "החקלאות פה באזור חיפשה כיוון לפני כמה עשורים, ומצאה אותו בפלפלים", מסביר אורי עובדיה, בעליו של משק בערבה. "זה פרויקט עצום שמפרנס אלפי משפחות, אם לא רבבות. לא רק את החקלאים עצמם, אלא גם מעגל שני ושלישי – של נהגי משאיות, חברות הדברה, חברות לציוד חקלאי, חברות הזרעה ועוד".
מתן שופן
כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"