מתן שופן
מתן שופן

עלי גפן משומרים, המשמשים בעיקר למילוי, זמינים לאורך כל השנה. אבל כעת, מהאביב ועד הקיץ, צֶמח הגפן מלבלב, ועד שייתן פירותיו, רצוי ליהנות מעליו הרחבים. טעמם חמצמץ ומרענן ומרקמם איתן דיו למלא אותם בכל טוב, אבל לא רק.

הגפן, צמח מטפס עתיר בקנוקנות מסתלסלות, מעטר חצרות וגנים רבים, כך שלא רק בשווקים ניתן למצוא אותו אלא גם אצל שכנים ומכרים. מומלץ לחדש ולחזק את הקשר עמם בימים אלו כדי להצליח לשים יד על עלי גפן שנקטפו באותו יום; בעוד שלהכנת ממולאים אפשר להשתמש בעלים שנקטפו לפני ימים אחדים, וזהו אכן השימוש הנפוץ בהם, את הטריים ניתן לאכול ללא בישול ולשלב בסלטים ובמנות קרות. אגב, יש הסבורים כי עלי גפן של ענבים אדומים מתאימים יותר למאכל מאלו של הלבנים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ