בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בחזרה למקורות: ארוחת שבועות על בסיס תנובת הארץ

בחג השבועות הקרוב אפשר להיזכר במסורת המקורית שלו – החוגגת את תבואת הארץ, ולאו דווקא את תנובת הפרה

14תגובות
שבועות מאכלים טבעוניים
מתן שופן

כולנו בוודאי זוכרים את הטנא עמוס הפירות והירקות שהיינו מתבקשים להביא לגן הילדים ערב החג, כדברי השיר האלמותי "סלינו על כתפינו". ואולם ממרחק השנים, נראה כי החג כולו, בעיקר בעקבות מהלכים שיווקיים אגרסיביים, נצבע בלבן - גון החלב והשמנת. חג השבועות הוא הרי חג הקציר, על שום החיטה שהגיעה לבשלותה ונקצרה. מעבר להיבט הדתי, נקשרות בו משמעויות חקלאיות, עונתיות ומקומיות. לא בכדי סמליו של החג הם שבעת המינים הנפוצים באזורנו, ושם נוסף שהוענק לו הוא חג הביכורים. הגבינה היא בוודאי תוספת מאוחרת יותר, ומרבית...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו