שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

חציל בלאדי? הצחקתם אותנו. הבלאדי האמיתי הוא בכלל כרוב בר

כרוב הבר הוא מן הירקות האחרונים שהתואר "בלאדי" הוא הגדרה אותנטית שלהם, ולא רק סיסמת מיתוג. כמה טוב שאפשר לעשות ממנו גם ממולאים, גם לזניה וגם עוגה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

"בלאדי", כפרי בערבית, הפך זה מכבר לשם תואר לירקות ופירות בדוכנים או בתפריטי המסעדות. במקור הוא נועד לומר שהירק או הפרי שלפנינו מושקה במי גשמים טבעיים, ולא במי השקיות, כלומר הוא גידול פרא, לא מבוית, וככזה גודלו וצורתו אינם אחידים והוא עונתי בהכרח. היום כמעט שאין ל"שם התואר" הזה תוקף ממשי, והוא מיועד בעיקר לקידום מכירות, אבל לכמה ירקות ספורים יש עדיין מלוא הזכות להתהדר בו. כרוב הבר, כרוב גדול מאוד, פחוס מעט, עם עלים רחבים ובשרניים, המכונה גם כרוב ערבי או מלפוף (על שם מנה ערבית מקומית של ממולאים דקיקים וארוכים), הוא אחד השורדים האחרונים האלה. בינתיים, לפחות, הוא לא הצטרף לחציל ולא בוית במחיר של שיבוש תכונותיו הטבעיות.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ