פחזניות, אקליירים וניוקי מבצק רבוך כבר הכנתם?

הכירו את הטריק המבושל שיגרום לכם להרגיש ולו לרגע קצת פריזאים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן

כמו כל מלה וביטוי בצרפתית, גם Pate a Choux (בצק רבוך) נשמע סקסי ומתוחכם; אך למרבה האכזבה, מתברר כי הפירוש המילולי הוא בצק כרוב – בשל הדמיון הפיזי בין פחזנייה, שנהוג להכינה מבצק זה, לירק המדובר.

בעברית בצק רבוך שואב את שמו מהמושג רביכה, שהיא למעשה מסה המורכבת מקמח ושומן לצורך הסמכת רטבים. בצק רבוך הוא איפוא בצק מבושל, ולרוב הוא מכיל נוזלים, שומן, קמח וביצים. בישול הבצק נעשה לפני הוספת הביצים ומקנה לו גמישות. לאחר הכנת הבצק, נהוג לרוב לאפות אותו, אך ניתן גם לטגנו או לבשל אותו במים.

מתן שופן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ