ההשראה תאילנדית, האפקט מזרח תיכוני: שלושה מתכונים שמרכיבים בראנץ' מרענן לקיץ

למי שחום הקיץ מבריח אותו מהתנור הדולק: שלושה מתכונים השואבים השראה מהמטבח התאילנדי ומציעים אוכל עשיר בירק מרענן

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן

אחד האתגרים בקיץ, מלבד הניסיון היומרני (והנידון מראש לכישלון) לצלוח את היום יבשים ורעננים, הוא מה לאכול. אם בחורף אנחנו דוחסים לגופנו פחמימות ריקות ומורכבות כאחת, בקיץ עצם המחשבה על תנור דולק או על סיר מהביל עשויה לשגר אותנו אל מתחת למקלחת צוננת.

סלטים הם המובן מאליו, אבל כשאני חושב על אוכל בקיץ – מחשבתי נודדת למטבחים האסיאתיים, ובייחוד לזה התאילנדי. אמנם עוד לא הזדמן לי לבקר שם, וגם החום והלחות יכולים להעביר אותי על דעתי. אבל זה לא מונע ממני להשתוקק לחופים היפים ולרחובות העמוסים, בהנחה שאוכל עשיר בירק מרענן ובתיבול עוקצני בהחלט יצנן את נשמתי.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ