כמו שהוא נראה עדין, ככה גם הטעם שלו: תכירו את החציל היפני - מתן שופן - הארץ

כמו שהוא נראה עדין, ככה גם הטעם שלו: תכירו את החציל היפני

חציל שמנמן בטחינה הוא מנה מוכרת היטב. אז הנה משהו פחות מוכר: שלושה מתכונים עם חציל יפני דקיק ועדין

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתן שופן

החציל הוא ירק שנוי במחלוקת, בשל ייחוסו המשפחתי: משפחת הסולניים המפוקפקת, שאליה משתייכים גם הפלפל והעגבניה. מדוע מפוקפקת? מתן (הגנן) פאיאנס מהמשק האורגני "ירוק" בבני ציון מתנדב להסביר: "הטבע הוא אגוצנטרי, וכל מה שמעניין אותו הוא הרבייה והדור הבא. טרם ההבשלה, הזרעים של הפרי הסולני עדיין לא מוכנים להזרעה ולכן הוא רעיל. ברגע שהזרעים מוכנים, הפרי מקבל פקודה להבשיל – הוא משנה את צבעו לבולט (העגבניה הופכת מירוקה לאדומה, למשל), מוריד באופן משמעותי את רמות הרעל שלו והופך לטעים יותר. או בקיצור, מסמן לחיות לבוא ולאכול אותו".

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ