טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כמו שהוא נראה עדין, ככה גם הטעם שלו: תכירו את החציל היפני

חציל שמנמן בטחינה הוא מנה מוכרת היטב. אז הנה משהו פחות מוכר: שלושה מתכונים עם חציל יפני דקיק ועדין

תגובות

החציל הוא ירק שנוי במחלוקת, בשל ייחוסו המשפחתי: משפחת הסולניים המפוקפקת, שאליה משתייכים גם הפלפל והעגבניה. מדוע מפוקפקת? מתן (הגנן) פאיאנס מהמשק האורגני "ירוק" בבני ציון מתנדב להסביר: "הטבע הוא אגוצנטרי, וכל מה שמעניין אותו הוא הרבייה והדור הבא. טרם ההבשלה, הזרעים של הפרי הסולני עדיין לא מוכנים להזרעה ולכן הוא רעיל. ברגע שהזרעים מוכנים, הפרי מקבל פקודה להבשיל – הוא משנה את צבעו לבולט (העגבניה הופכת מירוקה לאדומה, למשל), מוריד באופן משמעותי את רמות הרעל שלו והופך לטעים יותר. או בקיצור, מסמן...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות