שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

התעייפתם קצת מטחינה? נסו ממרח אגוזי לוז

אגוזי הלוז מוכרים לנו בעיקר כמרכיב מרכזי בממרח הנוטלה, אך מחית ביתית ואיכותית שלהם תשתלב היטב בעוגות ואפילו בסלטים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

כולם מדברים על טחינה, אף אחד לא מדבר על מחית אגוזי לוז. כמו השומשום או אגוזים אחרים, גם אגוז הלוז עשיר בשומן (רובו בלתי רווי), ואם טוחנים אותו מספיק זמן – השומן שבו משתחרר ומתקבל נוזל סמיך וזהוב. או במילים אחרות: מחית אגוזי לוז.

מחית אגוזי לוז נפוצה מאוד בעולם הקונדיטוריה, ובייחוד זה הצרפתי והאיטלקי (נוטלה, אלא מה?). שף קונדיטור ליאור שטייגמן, ראש מגמת קונדיטוריה בדנון, בית הספר למקצועות הקולינריה בתל אביב, מסביר שהשימוש השכיח בו הוא להכנת פרלינה – שם כללי לממרח אגוזים מקורמלים. שימוש מקובל נוסף הוא להכנת ג'אנדויה – שוקולד חלב המעורבב יחד עם פרלינה אגוזי לוז. אפשר לקנות מחית אגוזי לוז בחנויות המתמחות באפייה, או להכין לבד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ