מתכוני סברס: מדור שהוא הכאה על חטא

עם קוצים בחוץ וגרעינים בפנים, הסברס הם פירות לא מתמסרים בעליל. למי שאוהב ולמי שמוכן לגלות אותם בכל זאת, כמה מתכוני קיץ עם הפרי המיתולוגי

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

יש בפירות הסברס משהו לא מתמסר. קליפתם עמוסה קוצים, גם בלתי נראים, ואילו ליבתם העשירה והמתוקה עמוסה בגרעינים. ייתכן שהם באמת נהנים מתהילתה של הנוסטלגיה ותו לא. יש מי שאוהב את טעמם ויש מי שלא, אך נראה כי לכל אחד יש זיכרון רחוק שנקשר בהם.

שלי קשור לנסיעות ארוכות. בכל חודש אוגוסט בשנות ילדותי היינו נוסעים לחופשות משפחתיות ב"צפון". כאילתים, הכוונה היא כמובן לכל מקום שמצפון לבאר שבע. את השעות הארוכות או החום הכבד שבוודאי שרר במכונית אני לא זוכר, אבל את העצירות הקבועות בדרך דווקא כן: את ארוחת הילדים בקניון הנגב, את הפיתות השמנמנות במיוחד במאפייה הקבועה בגדרה – ואת העצירה בצד הדרך לקטיף עצמי של סברס. אז לא אכלתי אותם, עברו עוד שנים רבות עד שהחלטתי להיפטר מהקיבעונות הקולינריים שלי. המדור השבוע הוא הכאה על חטא.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ