סלסת תמרים צהובים כבר הכנתם?

הוא עגול ומוצק יותר מאחיו החומים המפורסמים ומשתלב היטב בטעמים ים־תיכוניים קלאסיים. מתכונים עם תמר צהוב

מתן שופן
מתן שופן

אשכולות התמרים הצהובים שנדמה שנמצאים בכל מקום, ביחד עם מבצעים מוגזמים לשישיות משקאות מוגזים וממותקים, מסמנים אמת פשוטה: החגים בפתח. אף על פי ששמו אינו מוזכר במפורש, התמר נחשב לאחד משבעת המינים, ובראש השנה הוא נכלל בסדר החג כמסמל את הברכה ש"יתמו אויבינו".

התמר הצהוב שאנו אוכלים הוא מהזן הקרוי ברהי. הוא עגול יותר מאחיו החומים המפורסמים וכמובן מוצק יותר. עוד בניגוד אליהם, הוא זמין בשווקים רק שלושה חודשים בשנה – מאוגוסט ועד אוקטובר. לתמר ככלל מיוחסים ערכים תזונתיים רבים וכן, למרות מתיקותו, ערך קלורי נמוך. לתמר הצהוב הערך הקלורי הנמוך ביותר מבין הזנים השכיחים. נהוג להקפיא את התמרים הצהובים לפחות ליממה אחת ולהפשירם כדי להעצים את מתיקותם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ