טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כך תכינו מרציפן נוסח תוניס

מהו הקשר היהודי של המרציפן, ומיהו אחיו הלא־מוכר – הפרציפן?

תגובות
מתן שופן

עוד בילדותי היה מרציפן הממתק האהוב עלי. סבתי פורטונה תבדל"א התגוררה אז בפריז ואילו אני במה שנדמה כקצהו השני של העולם אז – אילת. בביקוריה, אחת לשנה, בין שלל הגבינות והמתנות היתה מביאה עמה גם קופסה של "בול", כדור בצרפתית. היו אלה כדורי מרציפן קטנים מעשה ידיה, במיוחד בשבילי, שהרי אילו ילדים אחרים אוהבים כל כך טעמים מרירים? בעיני הם היו יקרים מפז. הייתי אוכל אותם בנגיסות קטנטנות, מקציב לעצמי אחד בכל יום, כדי שלא ייגמר לעולם. אוהבים לדבר על אוכל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל קשה לעמוד על...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות