מתכון

מפלגת עלה ירוק (וגם צהוב ואדום)

אל תנסו לאכול שורש מנגולד, אבל העלים הם כבר סיפור אחר לגמרי. עכשיו נותר רק לבחור באיזה צבע אתם מעדיפים אותם: ירוק, צהוב או אדום?

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

לא לחינם מכנים את המנגולד "סלק עלים". "המנגולד שייך למשפחת הסלקיים, וזרעיו דומים מאוד לאלו של שורש הסלק", מסביר רעי פויכטונגר, בעל משק בכפר רות, "אבל שורש המנגולד הוא סיבי מאוד ולחלוטין לא אכיל". לעומת זאת, העלים עצמם רחבים וגדולים, פריכים ועשירים בוויטמינים שונים ובסיבים תזונתיים. בסלטים חיים ניתן להרגיש את המרירות העדינה שלהם, ובבישול המרירות נעלמת ומרקמם וטעמם נעשה דומה לזה של התרד. תקופת הגידול של המנגולד ארוכה במיוחד, כחצי שנה שבה השורש ממשיך להוציא עלים למאכל. עונתו הרשמית היא החורף, אבל כפי שניתן להבחין, העלים זמינים כל השנה, ורעי מסביר שכדי להתגבר על חום הקיץ המקשה על הגידול, הוא מגדל את המנגולד תחת רשתות צל מתחילת יוני ועד סוף ספטמבר.

תגיות:

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ