ניקיטוש, פתיתים תוניסאיים בהכנה ביתית, כבר עשיתם?

כמעט בכל משפחה תוניסאית מתקינים אחרת את הניקיטוש – פתיתים בהכנה ביתית, שאפשר לשלב בחמין מיוחד. אבל לא לכולם יש טריק שמקצר את הדרך

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

לכבוד תחילתו של החורף החלטתי לשחזר מנה מהרפרטואר העדתי, ולא היה לי מושג למה אני מכניס את עצמי. על פניו, נשמע פשוט. סוג של חמין במרקם שנע בין מרק לנזיד עם עוף ו"ניקיטוש" – פתיתים בהכנה ביתית, שהם בעצם גולת הכותרת במנה הזאת. נרגש למדי, שיתפתי תמונה מתהליך ההכנה ברשתות החברתיות, משוכנע שאני מגלה לעולם דבר מה חדש. מאותו הרגע קיבלתי עשרות הודעות ותגובות, ובכולן הכותבים מתרפקים בנוסטלגיה על הזיכרון של סבתם, סבם או אמם, ממוללים את פתיתי הבצק ידנית, אחד־אחד, במה שמתואר כמשימה סיזיפית למדי (אל דאגה, בהמשך טריק של סבתא שמקצר את זמן ההכנה).

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ