בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה זה שמרי בירה ואיך הם ישדרגו לכם את התבשילים

איך טבעונים מסתדרים בלי פרמזן? בשביל זה ישנם שמרי בירה, שמדגישים טעמים

20תגובות
פטריות במילוי זוקיני וקינואה
מתן שופן

באחד מביקורי בחנות התבלינים שאני נוהג לקנות בה התוודעתי לחומר גלם שהיה לי חדש אז – שמרי בירה. הזבן סיפר לי בהתלהבות שהמצרך האבקתי הזה שכיח מאוד במטבח הטבעוני כי "יש לו טעם של פרמזן והוא מדגיש טעמים". ההשערה שלי היתה אם כן כי מדובר במקור טבעוני לאומאמי, הטעם החמישי, זה שיש לו "טעם של עוד", כפי שניסה להמחיש מייקל פולן בספרו "קיצור תולדות הבישול". "אני בהחלט מתייחסת לשמרי בירה כאל תוספת אומאמי, בדיוק כמו זה שמייצרות גבינות מיושנות או פטריות", אומרת אורי שביט, כותבת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר". היא...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו