הצביעו לירוקים: מה עושים עם העלים הכי נכונים של העונה

כך תכינו ארוחה שבמרכזה תרד טורקי, עולש הבר ומרווה ירושלמית

מתן שופן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

"הקולות של פיראוס מזכירים את חיפה", שר חיים משה — וכפי שאפשר ללמוד מהאורחים השבוע במדור, ארז גולקו ושלומי נבון, הדמיון קיים גם בסירים.

הם רוכשים חומרי גלם בשוק ואדי ניסנאס, שהרבה מהתוצרת בו היא בלאדי, ומושפעים מאוד מהמטבח הים־תיכוני, ובפרט היווני. הם מוצאים, באופן לא מפתיע, דמיון רב בין המטבח הערבי של צפון הארץ, זה שנהנים לכבסו במלה "גלילי", לזה של יוון, שגם ממנו הם סופגים לא מעט השראה. "אנחנו אוהבים חומרי גלם טריים, מפה ומהגליל, והרבה עשבים", אומר נבון, בן 39; וגולקו, בן 36, מוסיף: "אנחנו אוהבים את האדמה, וכמעט כל המטבח שלנו נשען על ירק טרי". הם משתדלים להכין כמעט הכל בעצמם ומספרים כי הפֶטיש שלהם הוא צנצנות: "לימונים, זיתים, ריבות, גבינות. כל מה שאפשר 'לצנצן'".

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ