אם כבר לכבוש, אז עדיף שאלה יהיו לימונים

תבשיל עם ריח נהדר או קינוח חורפי חם — זה הזמן לעשות פלאים עם לימונים כבושים

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

את שותפי לחיים קיבלתי מוכן יחסית. שום, כוסברה וחריף היו כבר אהובים עליו, ונותר לי רק לגרום לו לאהוב לימון כבוש ולסגור אחריו כל דבר שהוא פותח. שש שנים לאחר מכן, והוא כבר פותח ביוזמתו את צנצנת הלימונים הכבושים שתמיד יש לנו במקרר. על הסגירה שלה אנחנו עדיין עובדים.

לימונים כבושים הם מאבני היסוד של המטבח שלי. טעמם החמוץ העז מוסיף רעננות עוקצנית למדי ומליחותם מדגישה את הטעמים של כל מנה שמוסיפים אותם אליה, בין שמדובר בסלט, כריך (ולא רק פריקסה) או תבשילים שונים. זו הסיבה שאני מחבב במיוחד את חודש דצמבר, למרות שבעת כתיבת שורות אלו אני נושם רק דרך הפה. בתקופה קצרה זו מגיעים לשוק הלימונים הקטנים הקרויים לימקוואטים, האידיאליים לכבישה בזכות גודלם ומרקם קליפתם הדק והחלק. הם מזכירים מעט את התפוז הסיני, ונפלא להכין מהם גם ריבה חמוצה־מתוקה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ