סלקו את החששות ונסו מתכונים בבורדו

יש לו צבע עז ומוניטין דהויים, וגם הטעם שלו עשוי להפתיע: הגיע הזמן לתת כבוד לסלק

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

הסלק, שורש האדמה עז הצבע ששוטף בסגול עמוק את כל מה שנקרה בדרכו, עשיר בוויטמינים, במיוחד מסוג C, ובמינרלים. אסף שנער ממסעדת ומשתלת חוות צוק מספר שהוא נפוץ באזורי גידול קרים, כמו רוסיה או המדינות הנורדיות, בין השאר בזכות העובדה שהוא ירק חורפי שנשמר לאורך כל העונה הקרה.

למרות שהסלק נשמר לאורך זמן, כדאי ליהנות ממנו כשהוא טרי מאוד; "אין טוב יותר מסלקים שיוצאים בזה הרגע מהאדמה, בטח עכשיו כשהם בדיוק בעונה שלהם", אומר שנער. "הם טעימים, קראנצ'יים, ואפשר גם להשתמש בגבעולים ובעלים שלהם בסלטים חיים ובתבשילים. הם מרכיב טעם חזק מאוד, גם כשהם מבושלים, אבל לא מתייחסים אליהם מספיק במטבח, וחבל".

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ