בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בולט היא שמה של הקציצה הטעימה בעולם, וככה בדיוק תכינו אותה

בכל אזור של תוניסיה יש לקציצה שם אחר, אבל לא חשוב איפה מכינים אותה - היא תמיד מעדן

15תגובות
בולט של דודה דדה
מתן שופן

"בולט", קציצה בשפה הצרפתית, הוא גם כינויה של קציצה טוניסאית. שמה הגנרי בוודאי מסמן אותה כמשמעותית באותו מטבח, ולחיכי זו גם הקציצה המופלאה ביותר. מעבר לעובדה שהמאכל האהוב עלי מכל מסגיר את מוצאי, הוא גם מעיד על האזור שבו חיה משפחתי. "תגידי לי איך את קוראת לקציצה שלך, ואגיד לך מאיפה באת", זה משפט קבוע שאמה של חדוה חג'ג', בין השאר חוקרת המטבח הטוניסאי, נהגה לומר לה. חג'ג' מסבירה כי בטוניס הבירה ובצפון המדינה הקציצה מכונה מחשי. כינוי נוסף שלה – כפתא – מעיד על שורשים שמקורם בשולי המדבר, ואילו כעבאר...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו