בולט היא שמה של הקציצה הטעימה בעולם, וככה בדיוק תכינו אותה

בכל אזור של תוניסיה יש לקציצה שם אחר, אבל לא חשוב איפה מכינים אותה - היא תמיד מעדן

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

"בולט", קציצה בשפה הצרפתית, הוא גם כינויה של קציצה טוניסאית. שמה הגנרי בוודאי מסמן אותה כמשמעותית באותו מטבח, ולחיכי זו גם הקציצה המופלאה ביותר. מעבר לעובדה שהמאכל האהוב עלי מכל מסגיר את מוצאי, הוא גם מעיד על האזור שבו חיה משפחתי. "תגידי לי איך את קוראת לקציצה שלך, ואגיד לך מאיפה באת", זה משפט קבוע שאמה של חדוה חג'ג', בין השאר חוקרת המטבח הטוניסאי, נהגה לומר לה. חג'ג' מסבירה כי בטוניס הבירה ובצפון המדינה הקציצה מכונה מחשי. כינוי נוסף שלה – כפתא – מעיד על שורשים שמקורם בשולי המדבר, ואילו כעבאר הוא הכינוי הנפוץ בדרום המדינה. ומה בנוגע לבולט? זה הכינוי שרווח בקרב ה"פראנג'ויים", אלו שחיו תחת השפעה צרפתית בעיר הבירה. "מי שמכנה את הקציצה מפרום", ממשיכה חג'ג', "הוא מי שבילה יותר מדי זמן עם שכניו הטריפוליטאים".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ