מאי תנועה לצלחת: מה אפשר לעשות עם חוביזה במטבח

הוא נמצא כמעט בכל שטח פתוח עכשיו, אז אולי הגיע הזמן להכניס אותו למטבח: כמה מתכונים מפתיעים עם עשב החלמית, שמוכר יותר כחוביזה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
מתן שופן

את עשב החלמית, הלוא הוא החוביזה, אפשר למצוא כמעט בכל מקום. על איי תנועה, בגינות ציבוריות, בשטחים פתוחים, בעיקר כאלה שעברו בעבר עיבוד חקלאי אינטנסיבי שהעשיר את האדמה בחנקן. פרק הזמן האידיאלי לשילובו במטבח הוא החורף, עד חודש מארס, או עד שהוא מתחיל לפרוח, כי אז, מסבירה השפית נוף עתאמנה, הוא הופך לסיבי מדי. לאחרונה רווחת הקביעה כי יש להשתמש בעליו בלבד, אבל נוף יוצאת נגדה, בהסתייגות: הגבעול הראשי העבה אכן "עצי", ומעט קוצני אפילו, ואינו ראוי למאכל, ולכן יש לקטוף רק את הגבעולים שמסתעפים ממנו. אלו מוסיפים טעם רב למנות. את טעמיהם של עליו הבשרניים יש מי שמאפיינים כ"טעם של אדמה".

תגיות:

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ