מה קורה כשמשדכים אפונת גינה למטבחי המזרח הרחוק

שלוש מנות טבעוניות מדגימות את איכויות הטעם והבריאות של אפונה טרייה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

אנחנו רגילים לעסוק באפונת הגינה כאשר החורף עושה את נשימותיו האחרונות, בואכה האביב, אבל כבר יותר מחודש אפשר למצוא אותה בגרסתה הטרייה בשווקים. היא אמנם יקרה יותר מהאפונה היבשה או הקפואה, וגם דורשת התעסקות בחילוצה מהתרמילים, אך בתמורה היא לא תובעת הרבה – רק בישול קצר. טעמה רענן ומתוק יותר והזרעים עצמם נחשבים בריאים במיוחד הודות לרמות גבוהות של חלבון, ויטמינים וסיבים תזונתיים. אגב, אם התרמילים צעירים וטריים במיוחד, אפשר לאכול גם אותם, בדומה לאפונת השלג. מבחינת האחסון, מומלץ לשמור את התרמילים בקירור ולחלץ את האפונים רק בסמוך לשימוש.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ