ליום יום או לחגיגה: מתכוני אורז לכל מועד

הוא נוכח כמעט על כל שולחן בחלקים נרחבים של העולם, בארוחות יומיומיות פשוטות כמו בארוחות חג. שיר הלל לדגן הלבן

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים4
מתן שופן

בקרב חלקים נרחבים מהציבור, ובכללו גם אני, "תוספת" היא כמעט מלה נרדפת ל"אורז". בעודי חושב על ארוחת החג המתקרבת, המלה אורז צצה בראשי שוב ושוב, בעקשנות, מה שגרם לי לפזול אל עבר המטבחים ממזרח.

הוא הדגן השלישי בהיקף תפוצתו בעולם. בגרסתו המלאה הוא כמובן בריא יותר, שכן בדומה לחיטה, מרבית הערכים התזונתיים החיוניים מצויים בקליפתו. מקורו בהודו וסין, ולכן לא מפתיע שהוא שחקן מרכזי במטבחים של מרכז אסיה. אט אט הוא התפשט לכיוון אפריקה, ובמטבחי מדינות אלו, כמו הפרסי, העיראקי או הבוכרי, כמו באזור המזרח התיכון, אפשר למצוא מנות אורז מפוארות שיכולות לעמוד בפני עצמן. בדומה לאזורים רבים אחרים בעולם המחולקים על ידי גבולות מלאכותיים, גם כאן אפשר למצוא דמיון בין המטבחים. גרסאות כאלו ואחרות של אותן מנות, בשינוי השם, מופיעות במטבחים סמוכים - כמו למשל מנת האורז ההפוכה.

תגיות:

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ