בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ליום יום או לחגיגה: מתכוני אורז לכל מועד

הוא נוכח כמעט על כל שולחן בחלקים נרחבים של העולם, בארוחות יומיומיות פשוטות כמו בארוחות חג. שיר הלל לדגן הלבן

4תגובות
אורז עם בשר ועשבי תיבול
מתן שופן

בקרב חלקים נרחבים מהציבור, ובכללו גם אני, "תוספת" היא כמעט מלה נרדפת ל"אורז". בעודי חושב על ארוחת החג המתקרבת, המלה אורז צצה בראשי שוב ושוב, בעקשנות, מה שגרם לי לפזול אל עבר המטבחים ממזרח. הוא הדגן השלישי בהיקף תפוצתו בעולם. בגרסתו המלאה הוא כמובן בריא יותר, שכן בדומה לחיטה, מרבית הערכים התזונתיים החיוניים מצויים בקליפתו. מקורו בהודו וסין, ולכן לא מפתיע שהוא שחקן מרכזי במטבחים של מרכז אסיה. אט אט הוא התפשט לכיוון אפריקה, ובמטבחי מדינות אלו, כמו הפרסי, העיראקי או הבוכרי, כמו באזור המזרח התיכון,...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו