בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גם אם לא ברור אם אגוזים בכלל קשורים לפסח, זה הזמן לפקאן

קראמבל פקאן טבעוני עם פירות, עוגה בחושה עם מרציפן, פקאן קלוי ושוקולד, או או סלט אטריות סובה ברוטב חמאת פקאן - הם רק כמה מהמטעמים שאפשר לרקוח מאגוזי פקאן

תגובות

הקשר בין פסח לאגוזים, כפי שבא לידי ביטוי בין השאר בשיר האלמותי "שמחה רבה" או בתוספת האגוזים לחרוסת, אינו מובן מאליו. חודש אפריל הוא שלהי העונה של אגוזים כמו מלך או פקאן, ואילו השקדים ירוקים מכדי לפצחם כרגע. יש סברות ואגדות שונות, כמו היותם של האגוזים משל לבני ישראל במצרים, שלמרות העבדות הקשה שעטפה אותם, מבפנים היו טהורים ומאמינים; או המנהג להעסיק ילדים בפיצוחם. כך או כך, סוף החג הוא הזדמנות לעסוק באחד האגוזים הנפלאים, שגדלים בארץ בשפע – הפקאן. גם אחרי העונה, הם נשמרים לאורך זמן וזמינים כל השנה....



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו