מי אמר שחומוס זה רק לניגוב?

הצדעה לקטנייה שיושבי הארץ הזאת, בלי הבדל דת או מוצא, אוהבים לאכול, ולא רק בימי חג ומועד

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן

רבים ודאי מכירים את קריאות ה"חמלה מלאן" – כינוים של תרמילי החומוס הקלויים – מרחובות העיר העתיקה בירושלים. כעת התרמילים האלה מצויים בעונתם, טריים, שמנמנים וקצרים. בעברית הם נקראים חמצה, והזן הנפוץ כאן הוא חמצה שסועה. הם מכילים בתוכם גרגיר אחד, לעתים גם שניים או שלושה, של חומוס בשל שצבעו ירוק והוא כבר מוכן לאכילה. אם יישארו על הענפים, הם יתייבשו ויהפכו לצהובים; היסטוריון האוכל אורי מאיר צ'יזיק אומר כי בתצורתם הירוקה, כלומר הבשלה, הם בריאים יותר, שכן הייבוש גורם להם לפתח מנגנונים המקשים על עיכולם.

תגיות:

מתן שופן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ