בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי אמר שחומוס זה רק לניגוב?

הצדעה לקטנייה שיושבי הארץ הזאת, בלי הבדל דת או מוצא, אוהבים לאכול, ולא רק בימי חג ומועד

תגובות
קציצות דניס על הגריל עם חומוס ירוק קלוי
מתן שופן

רבים ודאי מכירים את קריאות ה"חמלה מלאן" – כינוים של תרמילי החומוס הקלויים – מרחובות העיר העתיקה בירושלים. כעת התרמילים האלה מצויים בעונתם, טריים, שמנמנים וקצרים. בעברית הם נקראים חמצה, והזן הנפוץ כאן הוא חמצה שסועה. הם מכילים בתוכם גרגיר אחד, לעתים גם שניים או שלושה, של חומוס בשל שצבעו ירוק והוא כבר מוכן לאכילה. אם יישארו על הענפים, הם יתייבשו ויהפכו לצהובים; היסטוריון האוכל אורי מאיר צ'יזיק אומר כי בתצורתם הירוקה, כלומר הבשלה, הם בריאים יותר, שכן הייבוש גורם להם לפתח מנגנונים המקשים על...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו