החיטה הכי פריקית שאתם מכירים

חג השבועות נקשר אוטומטית לחיטה זהובה. אבל זו ההזדמנות להיזכר גם בגרסתה הירוקה – הפריקי

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן

אחד הדימויים הנקשרים לחג השבועות הוא שיבולת החיטה הצהובה, שנקצרה בעונה זו וממנה אפו את "שתי הלחם", מנחה לבית המקדש, שנהוג היה להכין לכבוד החג. אך בעונה זו אנחנו יכולים ליהנות גם מהפריקי (או פריקה, תלוי בניב של האזור), שהיא חיטה ירוקה מעושנת. אין זה זן אחר של חיטה, אלא – בדומה לחומוס הירוק שעסקנו בו באחד המדורים הקודמים – חיטה בשלה, טרייה, שעדיין לא התייבשה. אם תישאר בשדה – היא תצהיב.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ