בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החיטה הכי פריקית שאתם מכירים

חג השבועות נקשר אוטומטית לחיטה זהובה. אבל זו ההזדמנות להיזכר גם בגרסתה הירוקה – הפריקי

תגובות
פריקי, חלב ופירות טריים
מתן שופן

אחד הדימויים הנקשרים לחג השבועות הוא שיבולת החיטה הצהובה, שנקצרה בעונה זו וממנה אפו את "שתי הלחם", מנחה לבית המקדש, שנהוג היה להכין לכבוד החג. אך בעונה זו אנחנו יכולים ליהנות גם מהפריקי (או פריקה, תלוי בניב של האזור), שהיא חיטה ירוקה מעושנת. אין זה זן אחר של חיטה, אלא – בדומה לחומוס הירוק שעסקנו בו באחד המדורים הקודמים – חיטה בשלה, טרייה, שעדיין לא התייבשה. אם תישאר בשדה – היא תצהיב. "אין תאריך קבוע לבשלותה של החיטה. השנה זה קרה במארס, ואילו בשנה שעברה באפריל. זה תלוי במזג האוויר ובאזור בארץ",...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו