בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלושה מתכוני מלוכיה שרצוי לאכול ליד המזגן

צמח המלוכיה, שזמין לליקוט בעונה זו, הוא בן דודה המלכותי של החוביזה. שלושה מתכונים

2תגובות
מרק מלוח'יה מצרי
מתן שופן

המלוכיה הוא צמח רב פנים ושנוי במחלוקת. מצד אחד, היסטורית הוא נחשב מזון מלכים, ומכאן גם נגזר שמו בערבית. מצד אחר, הוא צמח בר שכל אחד יכול ללקט, בדומה לבת משפחתו החוביזה – ואגב, אחד מכינויו הוא חוביזת היהודים. הוא צומח בתקופה זו של השנה, מחודש מאי ועד אוגוסט, אבל מתקינים ממנו מנות מהבילות שאין דבר בינן ובין מזג האוויר ששורר בחוץ (ולכן יש מי שקוצץ אותו טרי בקיץ ושומר אותו בהקפאה עד החורף). ועל אחת כמה וכמה – לאחר הבישול מרקמו הופך לרירי (אך במתכונים מסוימים ניתן להתגבר על כך, כפי שמודגם...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו