בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלק, קולרבי או אפילו כרוב שלם: "ממולאים" זה לא רק פלפלים

המלה "ממולאים" נקשרת אמנם אוטומטית לשישי־שבת הישראלי, אבל את הממולאים אפשר למצוא בכל התרבויות. וזה לא מקרי

2תגובות
כרוב ערבי שלם 
במילוי בשר
מתן שופן

נראה שבכל מטבח ברחבי העולם אפשר למצוא לפחות מנה אחת של "ממולאים". שהרי רשימת חומרי הגלם שניתן למלא היא אינסופית: בצקים שונים (כיסונים קיימים בכל רחבי העולם), ירקות - ולא רק פלפלים אלא גם שורשים, עלים ופרחים - וגם בשר: עופות, דגים, טלאים (אחת המנות המסקרנות שנתקלתי בהן לאחרונה היא שוק טלה במילוי עלי גפן ממולאים), ויש אפילו אגדה אורבנית על גמל ממולא. "בכל התרבויות שאני מכיר יש ממולאים, אם מבצקים, ירקות, פירות או בשר, כולל חיות שלמות", אומר השף ברנע שלס. "כנראה מדובר בשיטה שנבעה מפולחן פגאני כלשהו...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו