תאכלו לוקשים: האטריות שמרפדות את צאת הצום

הן נקראות "חלאלם" או "דווידה", ובמקור נאכלו בכלל בצאת צום ט' באב. אבל נדמה שאת הנזיד שנקרא על שמן מתאים לאכול דווקא לאחר יום כיפור או בכל יום סגריר שיבוא עלינו לטובה בקרוב. מנה עם אטריות שאין דומה להן

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן

כתיבת מדור לערב יום כיפור היא בהחלט משימה מאתגרת. המדורים של השנתיים האחרונות עסקו במאכלים המתאימים לארוחה המפסקת, או לחלופין – לשבירת הצום. הפעם מובא מתכון של מנה המתאימה לארוחה שלאחר שבירת הצום, אך היא כל כך טעימה שתרצו לאכול אותה בלי קשר לצום כזה או אחר. זהו נזיד ובו אטריות דקות וטריות, עשויות סולת ומים, שנהוג להכין בתוניסיה ובלוב ונקראות "חלאלם", או "דווידה". "אפשר לבשל אותן במרק, ברוטב אדום סמיך עם בשר ואפילו בחמין", מספרת עליהן חן קורן, אשת אוכל ירושלמית.

תגיות:

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ