בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תאכלו לוקשים: האטריות שמרפדות את צאת הצום

הן נקראות "חלאלם" או "דווידה", ובמקור נאכלו בכלל בצאת צום ט' באב. אבל נדמה שאת הנזיד שנקרא על שמן מתאים לאכול דווקא לאחר יום כיפור או בכל יום סגריר שיבוא עלינו לטובה בקרוב. מנה עם אטריות שאין דומה להן

2תגובות
נזיד קטניות ואטריות סולת
מתן שופן

כתיבת מדור לערב יום כיפור היא בהחלט משימה מאתגרת. המדורים של השנתיים האחרונות עסקו במאכלים המתאימים לארוחה המפסקת, או לחלופין – לשבירת הצום. הפעם מובא מתכון של מנה המתאימה לארוחה שלאחר שבירת הצום, אך היא כל כך טעימה שתרצו לאכול אותה בלי קשר לצום כזה או אחר. זהו נזיד ובו אטריות דקות וטריות, עשויות סולת ומים, שנהוג להכין בתוניסיה ובלוב ונקראות "חלאלם", או "דווידה". "אפשר לבשל אותן במרק, ברוטב אדום סמיך עם בשר ואפילו בחמין", מספרת עליהן חן קורן, אשת אוכל ירושלמית. מנות עם האטריות האלה – שכדי להכין...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו