לא אננס ליחו: אננס הוא פרטנר מצוין בתבשילי עוף ובקר

האננס נקשר לחופשות בטן־גב באזורים טרופיים, אבל בישראל הגידול שלו כרוך בעבודה קשה. התמורה היא טעם משודרג שאפשר לשלב במתכונים מפתיעים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שלושה אננסים

לא פשוט לגדל אננס בישראל. "בחו"ל, במדינות טרופיות, הוא גדל די בקלות בשטחים פתוחים", מסביר החקלאי אלון טל ממושב יבול. "אבל בארץ הקרינה חזקה מדי, אז מגדלים אותו תחת רשת. השתילים יקרים, ושלא כמו באקלים הטרופי יש כאן הפרשים בטמפרטורות בין החורף לקיץ, וגם אלה מחייבים השקעה גדולה ומקשים על גידול הצמח והפרי".

כל זה מסביר כנראה את מחירו הגבוה של האננס, העשוי להגיע גם ל-50 שקלים ליחידה. מצד אחר, בקושי טמון גם יתרון. "בארץ מגדלים את הפרי עם השקיה, דבר שמאפשר לנו לדשן אותו ולספק לו את כל מה שהוא צריך על בסיס קבע – ולא להסתמך על מה שיש לאדמה", אומר טל. "זו הסיבה שהערכים שלו יותר גבוהים ולדעתי הוא גם יותר טעים".

ואכן האננס – שכל שיח שלו מניב רק פרי אחד – עשיר לא רק במחירו אלא גם בטעמו, ולא פחות חשוב – בערכיו התזונתיים. יש בו אשלגן ומגנזיום, והוא מכיל ויטמינים מקבוצת B ו-C, מסייע למערכת העיכול ולפעילות בלוטת התריס וכדומה.

טל אוהב לאכול אותו טרי וצונן, אבל אפשר ליהנות ממנו בדרכים רבות אחרות. לא רק כתוספת מרעננת לסלטים או לדגים נאים, אלא גם בתבשילים. בזכות האנזימים המיוחדים שבו, התורמים לפירוק חלבונים, הוא פרטנר מצוין לתבשילי בשר שכן הוא עוזר מאוד לרכך אותו. השבוע במדור הוא משתלב בתבשיל אונטריב, מתובל מאוד, ביחד עם פלפלים מיובשים, במנה של נתחי פילה עוף מתובלים המוגשים עם קוביות הפרי ובקינוח טפיוקה טבעוני בסגנון פינה־קולדה.

טפיוקה "פינה קולדה" (וירג'ין)

נתחי פילה עוף עם אננס

תבשיל בקר, פלפלים מיובשים ואננס

matanch@gmail.com

צילום: מתן שופן

עוד מתכונים מומלצים של מתן שופן בבלוג "טוניס שולחן": matanchoufan.com

צילום: מתן שופן
צילום: מתן שופן

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ