בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא אננס ליחו: אננס הוא פרטנר מצוין בתבשילי עוף ובקר

האננס נקשר לחופשות בטן־גב באזורים טרופיים, אבל בישראל הגידול שלו כרוך בעבודה קשה. התמורה היא טעם משודרג שאפשר לשלב במתכונים מפתיעים

33תגובות
שלושה אננסים
מתן שופן

לא פשוט לגדל אננס בישראל. "בחו"ל, במדינות טרופיות, הוא גדל די בקלות בשטחים פתוחים", מסביר החקלאי אלון טל ממושב יבול. "אבל בארץ הקרינה חזקה מדי, אז מגדלים אותו תחת רשת. השתילים יקרים, ושלא כמו באקלים הטרופי יש כאן הפרשים בטמפרטורות בין החורף לקיץ, וגם אלה מחייבים השקעה גדולה ומקשים על גידול הצמח והפרי".

כל זה מסביר כנראה את מחירו הגבוה של האננס, העשוי להגיע גם ל-50 שקלים ליחידה. מצד אחר, בקושי טמון גם יתרון. "בארץ מגדלים את הפרי עם השקיה, דבר שמאפשר לנו לדשן אותו ולספק לו את כל מה שהוא צריך על בסיס קבע – ולא להסתמך על מה שיש לאדמה", אומר טל. "זו הסיבה שהערכים שלו יותר גבוהים ולדעתי הוא גם יותר טעים".

ואכן האננס – שכל שיח שלו מניב רק פרי אחד – עשיר לא רק במחירו אלא גם בטעמו, ולא פחות חשוב – בערכיו התזונתיים. יש בו אשלגן ומגנזיום, והוא מכיל ויטמינים מקבוצת B ו-C, מסייע למערכת העיכול ולפעילות בלוטת התריס וכדומה.

טל אוהב לאכול אותו טרי וצונן, אבל אפשר ליהנות ממנו בדרכים רבות אחרות. לא רק כתוספת מרעננת לסלטים או לדגים נאים, אלא גם בתבשילים. בזכות האנזימים המיוחדים שבו, התורמים לפירוק חלבונים, הוא פרטנר מצוין לתבשילי בשר שכן הוא עוזר מאוד לרכך אותו. השבוע במדור הוא משתלב בתבשיל אונטריב, מתובל מאוד, ביחד עם פלפלים מיובשים, במנה של נתחי פילה עוף מתובלים המוגשים עם קוביות הפרי ובקינוח טפיוקה טבעוני בסגנון פינה־קולדה.

טפיוקה "פינה קולדה" (וירג'ין)

 

טפיוקה "פינה 
קולדה" (וירג'ין)
מתן שופן

נתחי פילה עוף עם אננס

 

נתחי פילה עוף 
עם אננס
מתן שופן

תבשיל בקר, פלפלים מיובשים ואננס

 

תבשיל בקר, פלפלים מיובשים ואננס
מתן שופן

matanch@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של מתן שופן בבלוג "טוניס שולחן": matanchoufan.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו