בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שותי הקאריביים: סערה טרופית ושמה פינה קולדה

הוא מתוק, קיטשי ולעתים קצת מוגזם, אבל בפוארטו ריקו הוא הוכרז כמשקה הרשמי. הברמנים נוטים לזלזל בו, אבל אם יש משקה אחד שראוי לקאמבק הקיץ, הרי שזה הפינה קולדה (ויש גם מתכון)

3תגובות

פינה קולדה (מבוטאת "פינייה קולדה", piña colada, מספרדית: "אננס מסונן", כלומר- המיץ שנסחט מהאננס הטרי) היא שמו של קוקטייל המורכב מרום, מיץ אננס וחלב קוקוס (או קרם/סירופ קוקוס). בצורתו הקלאסית, מוגש הקוקטייל בכוס 'פוקו גראנדה' (מילולית: כוס 'מעט גדולה'), מקושט בפרוסת אננס ודובדבן, עם או בלי מטרייה.

באופן מסורתי, משויכת הפינה קולדה לקוקטיילים פירותיים ומבוססי רום מסוג 'טיקי' (Tiki), כלומר קוקטיילים השואבים מתרבות הטיקי הטרופית, הפרחונית והאקזוטית (ברובה פולינזית) של האיים הקאריביים. הקוקטייל אמנם הוא המשקה הרשמי של פוארטו ריקו מאז שנת 1978 ומסמל אותה, אך הוא מזוהה גם עם הוואי, קובה, ג'מייקה ואפילו ללוס אנג'לס, אחר שהאקזוטיקה הטרופית הפכה את הקאריביים ליעד תיירותי נחשק עבור האמריקנים. בשובם הביתה אמצו האמריקאים את המשקה, וכרגיל הגזימו איתו. עוד מרכיב אחד קטן שתרם לפופולאריות של הוא גם בזכות שיר הפופ הנושא את שמו (Escape, The piña colada song) של רופרט הולמס שיצא בשנת 1979.

דרימסטיים

האגדה מספרת כי הפינה קולדה נולדה כבר בשנת 1822 על ספינת פיראטים, כשפיראט פוארטו ריקני בשם רוברטו קופרזי החליט להוסיף לרום (ההו כּה מזוהה עם הפיראטים) גם אננס וקוקוס. מהסיפור המיתי על הפינה קולדה להיסטוריה שלה, עוברים כמה עשורים ואת ספינת הפיראטית מחליף בר החוף של מלון 'הילטון'. אורון לרנר, ברמן ("מיני-בר") מספר כי היסטורית, קיימת גרסה קודמת לפינה קולדה אשר כלל אינה מכילה קוקוס, היא מורכבת ממיץ אננס טרי, רום פוארטו-ריקני וכפית סוכר ונקראת "פינייה-פריה" (Pinah Fria). גם בקובה היה קיים משקה דומה שנקרא רון-פינייה (Ron piña), כלומר: רום ואננס. קוקטיילים אלו הפכו נפוצים יחד עם עליית הפופולאריות התיירותית של האזורים הקאריביים: הקוקטיילים הוגשו כדי לקבל את פניהם של התיירים האמריקאיים, ה"ינקים", אשר מצידם- אימצו אותם אליהם.

בשנת 1954, פוּתח מוצר בשם 'קוקו לופז'– קרם קוקוס ממותק בפחית שימורים. עד אז הכנת קרם קוקוס הייתה עבודה קשה, ממנה העדיפו להימנע, לא כל שכן בבתי מלון, עקב התחלופה הגבוהה והצורך להכין משקאות במהירות ובכמות גדולה. עם כניסתו של הקוקו לופז לשוק, הפך קרם הקוקוס למרכיב נגיש  ומהיר הכנה והפינה קולדה כפי שאנחנו מכירים אותה נולדה. מאז, השתלב הקוקוס היטב, כל כך היטב עד שנדמה כאילו השילוב הקלאסי הקודם, של רום ואננס, היה מאז ומתמיד- שילוש. לפי לרנר, היה זה השילוב בין תזמון חכם, חלוקה בחינם ומספיק אלכוהול אשר הוביל לכך שהפינה קולדה היא קוקטייל אשר הפך לקלאסיקה.

מתכון לפינה קולדה קלאסית, כזו כמו של הקאריבה- הילטון, בפוארטו ריקו של אז (אורן לרנר, ברמן, "מיני-בר"):

60 מ"ל רום פוארטו-ריקני לבן (הכוונה לבקרדי אבל גם מותגים אחרים כ'הוואנה קלאב' יעבדו) *לרנר ממליץ כי אל לכם 'ליפול בפח' ולהשתמש ברום אחר, שכן צריך רום לבן, יבש, קריספי, שלא יורגש, במיוחד בתוך הקוקטייל (אלא רק קצת אחרי שסיימתם לשתות והראש מתחיל להסתובב).

30 מ"ל קרם קוקוס (לצערנו "קוקו לופז" לא ניתן להשיג  בארץ. לכן, כשמשתמשים בקרם קוקוס מפחית שימורים, על מנת לקבל קוקטייל מאוזן טעמים, יש להוסיף מעט סוכר, מומלץ סוכר-קנים אורגני, כמו זה למצוא בחנויות אורגניות למיניהן, בין כפית לשלוש, תלוי בטעם).

30 מ"ל שמנת

180 מ"ל מיץ אננס (תמיד עדיף להשתמש באננס טרי ואמיתי ובשל – בין אם לסחוט אותו במסחטת פירות קשים, אם בא לכם להשקיע, או פשוט לחתוך אותו לקוביות ולשים בקוקטייל על מנת שתצא כמות המיץ הרצויה).
חצי כוס קרח גרוס (בערך 120 מ"ל)

ההכנה:

לשים הכל בבלנדר, לגרוס כ-15 שניות, למזוג ולהגיש.

דירמסטיים

הצד המר של הקוקטייל המתוק

מה הבעיה של הפינה קולדה? "הוא לא מאוזן. הוא מתוק, מתוק, מתוק וחלש. הרום לא מורגש במיוחד, נבלע בתוך יותר מדי מיצים ושמנת. נכון שהפינה קולדה היא אייקון, כלומר, נחשבת לקלאסיקה בין הקוקטיילים אבל זה לא אומר שזה שיא קולינרי שצריך להעריץ", לרנר מסתפק בלהכיר ולהעריך ממרחק בטוח, אבל מציע גם פתרונות חלופיים ודרכים לטפל בקוקטייל הקלאסי אם כי 'בעייתי'.

פתרונות חלופיים לפינה קולדה מנצחת:

1. קוקוס ירוק טרי- הפתרון הקל ביותר הוא למצוא את הקוקוסים הירוקים, הטריים שמגיעים לשוק מדי פעם. לקנות אותם כשהם טריים ככל הניתן, לחתוך בזהירות חור בקליפה, לרוקן מעט נוזל ולהוסיף רום, מיץ אננס וסוכר לפי הטעם. כמה פשוט וקל- ככה טעים ומה נעים.

2. פיינקילר (Painkiller)- קוקטייל שהוא 'שדרוּג' מורכב יותר לפינה קולדה הקלאסית. הוא נקרא על שם הכדורים משככי הכאבים וכשמו-כן הוא.

מתכון לקוקטייל Painkiller

החומרים:  
120 מ"ל מיץ אננס טרי
30 מ"ל מיץ תפוזים טרי
30 מ"ל קרם קוקוס ממותק (קוקו לופז או קרם קוקוס אחר עם תוספת סוכר קנים)
75 מ"ל רום חזק, כהה ואגרסיבי (במקור רום בשם Pussers – רום בחוזק 54% אלכוהול של הצי הבריטי, אבל הרעיון הוא להשתמש ברום שלא ייעלם במתכון הזה. זקאפה, מאיירס, בקרדי 8, אפלטון רזרב, הוואנה 7, מאונט גיי XO או כל רום מיושן, מורכב ומלא טעם אחר).

ההכנה:

לנער הכל עם הרבה קרח, למזוג ישירות לכוס ולגרד מעל מוסקט וקינמון. אם זה עדיין מתוק לכם מדי, הרגישו חופשי להוסיף גם מעט מיץ ליים למתכון.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו