קוקטיילים עם בירה: שידוך מצוין לקיץ

נתנו לארבעה אנשי אלכוהול נבחרים בקבוק עם בירה והם יצרו קוקטיילים מיוחדים לימים חמים שאפשר בקלות להכין בבית

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

תשכחו משנדי. בירה יכולה להיות שידוך מצוין ללא מעט סוגי אלכוהול שיחד ייצרו קוקטייל קליל ביום חם או קוקטייל בעל אופי כבד יותר ומתוחכם. כיום, כשמוצאים על המדפים בכל סופר הכי פשוט, סוגים רבים כל כך של בירות – חלקן מתוקות יותר וחלקן פחות, חלקן פירותיות וחלקן חיטתיות הן עשויות לתת אופי אחר לכל קוקטייל. בעולם ידועים לא מעט קוקטיילים המשלבים בירה עם משקאות אחרים, בהם: הבלאק וולווט (בירה עם יין מבעבע או שמפניה), רד איי (עין אדומה – המזכיר מעט את הבלאדי מרי), הבירמוזה כגרסת הבירה למימוזה, ולמקסיקו שני קוקטיילים ידועים בשילוב עם בירה - מרגריטה ומיצ'לאדה.

אמנם חובבי בירה הדוקים יראו בשילוב הבירה עם אלכוהול אחר כחילול הקודש, אך ברמנים כבר לא מפחדים להיתפס עם הבירה שלהם בחוץ, מנוערת או מעורבבת. נתנו לארבעה אנשי אלכוהול בקבוק בירה וביקשנו מכל אחד מהם להכין לנו קוקטייל קל ומהיר שאפשר להכין גם בבית. זאת התוצאה.

Pineapple express  של שי בן אור ממסעדת פאסטל

הבירה בקוקטייל המרענן הזה, מביאה מרירות למרכיבים מתקתקים-חמצמצים, וביחד הם מפוצצים את הפה בטעמים. הבירה נותנת טוויסט מפתיע ומשתלבת עם האננס בצורה מושלמת. מומלץ לשתות אותו בבגד ים, על הים, כשמסביב מוזיקה קאריבית משובחת והמון עצי קוקוס. פיינאפל אקספרס, כשמו כן הוא, קיצי ומרענן.

קוקטייל בירה

מרכיבים:

15 מ"ל סירופ אננס "רוטן"

15 מ"ל מיץ לימון

30 מ"ל רום לבן

90 מ"ל בירה

60 מ"ל מיץ אננס

ההכנה:

מוסיפים את כל המרכיבים לשייקר יחד עם קרח גרוס.

מערבבים היטב ומסננים את הקוקטייל לכוס בירה גבוהה על רגל.

מקשטים את הכוס עם עלה ופרוסת אננס על שפת הכוס.

קוקטייל צ'ארמר רויאל של אביבית פריאל אביחי ודניאל דריי מהאוזריה

לקוקטייל הנפלא הזה צריך מעט מאוד בירה, אבל חשוב שהיא תהייה איכותית ומתאימה לאוכל. בירות קיבלו מוניטין של משקה ששותים לבד, אבל זה בכלל לא נכון! לבירה יש איכויות של תבלין מריר-מתקתק שיכולות לתת טוויסט מעניין להמון משקאות וקוקטיילים. לקוקטייל הזה למשל הבירה תורמת את החלק המרענן, אשר ביחד עם הנענע והלימון, מאזן את טעמי המתיקות. מומלץ להתאים בירה לקוקטיילים מתקתקים שכאלה, שכן בהם היא מביאה את עצמה לידי ביטוי בצורה מדהימה.

צילום: בועז לביא

מרכיבים:

60 מ"ל רום

נגיעה של קסיס

דש מי סוכר

30 מ"ל לימון סחוט

נענע טרייה

בירה ג'ייקובסון ואנגוסטורה לסגירה

ההכנה:

שים את כל המרכיבים, למעט הבירה בשייקר

מערבבים היטב

מוזגים את המשקה לכוס הייבול

סוגרים עם בירת ג'ייקובסון ונגיעת אנגוסטורה

Picon biere של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו מהחלוצים 3

מדובר בגרסה הצרפתית קלאסית לקוקטייל המוכר. הקוקטייל עצמו מגיע עם תפוז מרענן וצלול ומוגש רק כשמצליחים למצוא ליקר Amer Picon. זהו לא קוקטייל שמצרפים אליו בירה, אלא זו בירה שמצרפים אליה נגיעה קצת שונה ומשיבת נפש. בעצם מה שאנחנו עושים זה להוסיף לבירה עוד מגוון ארומות של תפוז ועוד קצת אלכוהול. הבירה בקוקטייל מהווה את המרכיב המרכזי והמרווה. מומלץ לשתות את הקוקטייל הזה ולדמיין שאתם באיזה בבראסרי קטן ורומנטי חפון עץ באירופה.

צילום: בועז לביא

מרכיבים:

50 מ"ל Amer Picon

200 מ"ל בירה קרלסברג

ההכנה:

מערבבים את המרכיבים יחד בכוס הייבול

להוסיף 2 קוביות קרח ולהגיש

קוקטייל בירה -SUMMER GINGER  של דן קרייצר ממסעדת אונזה

אם תחשבו על זה, בירה וג'ינג'ר הם מושלמים ביחד, ולצד סוכר, ליים ורום מתקבלת פצצת טעמים שתוססת בפה. הבירה בקוקטייל הזה מביאה את הטוויסט של הגזים שקופצים על הלשון ומביאים את שאר המרכיבים לידי ביטוי בצורה הכי יפה וטעימה שיש. באופן כללי, הבירה בקוקטיילים תורמת את המרקם הקופצני שלה, שעושה את הקוקטייל ככיף יותר לשתות, והופך כל קוקטייל "עמוס" או מתוק מדי לקליל. אך לא רק על המרקם והטקסטורה, כי אם גם הטעם שלה תורם את האיזון הזה.  אם צריך לבחור, זהו בעיני הקוקטייל שהכי מתאים לקיץ הישראלי, ומומלץ לשתות אותו כשאוכלים מנות קרות. בקיצור - קוקטיל מאוזן, כיפי ומעורר תיאבון.

צילום: בועז לביא

מרכיבים:

2 פרוסות ג'ינג'ר טרי

25 מ"ל מי סוכר

1 כפית סוכר חום

25 מ"ל ליים טרי

330 מ"ל בירה קרלסברג

25 מ"ל רום מתובל סיילור ג'רי

120 מ"ל ג'ינג'ר ביר

ההכנה:

לפרוס שתי פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי, להניח אותן בתחתית הכוס.

להוסיף לכוס את הסוכר ולכתוש.

למזוג לכוס את הליים והרום, לערבב היטב בעזרת הכפית עד שהסוכר יתמוסס ואז למזוג את הבירה והג'ינג'ר ביר בעדינות.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ