בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמרמורת להמונים: ברי הקוקטיילים המומלצים בתל אביב

רגע לפני שהקיץ בא ושנייה אחרי שנרגעה הסערה (של טרנד הקוקטיילים) שכמעט ושיגעה אותנו – קבלו את הקוקטיילים העונתיים והמומלצים של תל אביב, שיעזרו לכם לעבור את השבוע

4תגובות
תומר אפלבאום

קוקטייל שהוא צנצנת עוגיות, ג'אספר

צנצנת העוגיות (או ה- Cookie Jar) היא קוקטייל חלוקה (Sharing) מרשים ועונתי, ששמו ניתן לו בזכות טעמיו המתוקים-מעושנים ובזכות עוגיות השקדים שבו. מעבר לשמו, הקוקטייל נולד כמחווה לאחד השותפים - שוּפי, שכינויו ניתן לו בזכות העניין שהוא קצת דומה לינשוף. לכן, הקוקטייל מוגש (ברוב רושם) בצנצנות חרסינה גדולות בדמותם של ינשופים שונים ובצבעים שונים (צהוב, אדום, כחול ולבן). ואם זה לא די כדי להרשים – אז בשביל להקנות לקוקטייל את טעמיו המתוקים-מעושנים, הם לא מסתפקים פה בטעמים של סוגי רום שונים (מתובלים ומיושנים) אלא מעשנים בצנצנת העוגיות מקלות קינמון, בעזרת מעשנה קטנה (שלנו מעט הזכירה באנג) ומגישים עם עוגיות ביתיות (שתגלו נחות על הקרח בהפתעה, אחרי שהעשן יתפזר). ומה נוצר? כיף גדול ומתוק – כשזה שעוד יותר כיף לחלוק, בצורת קוקטייל שרינג ינשופי, שהוא איפשהו בין מעושן למעודן, וגם פירותי, בירתי ועוגייתי. והכל? בעת ובאותה עונה, מוגש בתוך ינשוף ענק מחרסינה.

למתכון לקוקטייל Cookie Jar של הג'אספר

ג'אספר, דיזינגוף 190

Scottish Girl from Ipanema, אימפריאל

בתעודת הזהות שלו כתוב שהוא "זיכרון רחוק מעלמה סקוטית אדומת שיער על החוף בברזיל". וויסקי סינגלטון 12, פסיפלורה טרייה, קרם קוקוס, שקדים וליים יוצרים יחד קוקטייל שהוא כיפי ומתוק אבל עדיין דומיננטי ואלגנטי. איך? כי יש בו גם פירות וגם וויסקי, כמובן. בקיצור, סקוטלנד פינת ריו דה ז'נרו זה כאן. תתלבשו חם. או קר. כי מדובר בקוקטייל היתולי ומתאים לימים החמים כמו גם ללילות הקרים של בוא האביב. כל זאת ועוד (ובעוד אנחנו מתכוונים לקוקטיילים עונתיים אחרים) - בבר שזכה זה מכבר בתואר הבר הטוב ביותר במזרח התיכון ובאפריקה, שלא לומר בין הברים הטובים בעולם. והוא ממוקם לו בשקט בשקט וכאילו בהיחבא, מאחורי דלת, בלובי של מלון אימפריאל, על הצד מוכה הירח של רחוב הירקון התל אביבי.

בן יוסטר

סיפור יצירת הקוקטייל, שהוגש בתחרות וורלד קלאס, מושפע מעלמה סקוטית שפגש בר שירה בטיול הגנרי של אחרי הצבא. עם הגעתו לברזיל התחיל למעשה את קריירה שלו מאחורי הבר, כשאזל לו הכסף ובכל זאת רצה להמשיך לטייל. הוא נזכר: ״אותה נערה סקוטית הייתה עצובה והתגעגעה למשפחתה. היא ביקשה ממני משקה שיפיג את געגועיה. שלחתי מבט אחורה, אל מדף המשקאות וראיתי ויסקי סקוטי. עירבבתי אותו עם הפירות הטרופיים ויצרתי עבורה משקה שנועד להפיג או לרכך במעט געגוע״.

למתכון לקוקטייל Scottish Girl from Ipanema

אימפריאל, הירקון 66

Cop On, הייד אנד סיק

סלנג אירי שמשמעו "תפסיק להתנהג בטיפשות". אז עשינו בשכל והזמנו חמישה ממנו. למה? כי הוא ממש טעים. והוא גם יוצא הדופן של הרשימה, מלבד היותו טוב ונכון תמיד, בהתבססו על תפוחים, שיש לנו בכל עונות השנה. אורון לרנר, מבעלי המקום, מעיד עליו כי הריבה בו מקנה תחושה מאוד מיוחדת בפה, שמתבטאת בטעם מאוד עגול ועשיר. ומיד נגלה כי הסוד הוא בפקטין בריבה, קרי המרכיב הטבעי בתפוחים שמשמש מקריש טבעי שמזכיר בתכונותיו ג'לטין. עוד סוד קטן שהופך את הקוקטייל המדובר לכל כך מיוחד הוא השימוש בוויסקי האירי. הוא אמנם נמצא בעלייה מתמדת בעולם בקוקטיילים, אך בארץ עדיין שותים אותו בעיקר בצ'ייסרים וזה חבל, כי הוא עושה פלאים גם בקוקטיילים.

באדיבות הייד אנד סיק

למרות זאת, כפי שתגלו מיד, שלושה מהקוקטיילים המעולים והמומלצים בתל אביב הם מבוססי ויסקי, מה שאומר שהביצה מיישרת קו היטב מול שאר העולם. כאן, בהייד אנד סיק ובקוקטייל זה בפרט, משתמשים בוויסקי "בלאק בארל", מוצר חדש מבית ג'יימסון, שמצליח להיות מרגש ואיכותי אבל בכל זאת נגיש יותר במחיר, לעומת ה'ג'יימסון 12'. לא יודעים מה היה קודם ובטח לא מה יהיה- אבל Cop On הוא קוקטייל שמבטיח שהכל יהיה בסדר. במיוחד אם שותים חמישה כמוהו.

למתכון לקוקטייל Cop On

הייד אנד סיק, ברנר 2

טרופיק ספייס, סורה מארה

באדיבות המקום

בקומה העשירית, על קודקודו של בניין משרדים המשקיף על מדינת תל אביב, תמצאו את בר הגג הזה (או Rooftop bar, בלשון עם זר) שמהווה את אחד המקומות התל-אביביים-מגניביים כיום, ואולי אף יותר ממש בקרוב, עת יעלו הטמפרטורות, יתחמם מזג האוויר ויריעות הפלסטיק המגנות על הבר – יוסרו. עד אז תמצאו פה קוקטייל משובח בשם טרופיק ספייס שכשמו כן הוא – קוקטייל טרופי חריפי: מבוסס וודקה, מלא מיץ מנגו, מקושט בפרוסת צ'ילי טרי ופלח ליים – שהופכים אותו לקוקטייל מתוק-חמוץ-חריף, שהוא אמנם מפנק וסמיך, אבל גם שובב לא קטן ועוקצני.

גם הקוקטייל וגם המקום נרקחו כדי לתת אווירה שיא, כזאת שנהנים בה במיוחד בחיק חברים ובערבי האביב המתחמים, עם רדת לילה על גגות תל אביב.

למתכון לטרופיק ספייס

סורה מארה, סעדיה גאון 24

שראבי מרי, אריא

הרי בפניכם קוקטייל שמקיים את הביטוי הפרדוקסלי "זה כל כך רע שזה טוב": כשתלגמו מהקוקטייל המר-מתוק-חמוץ-מוזר הזה, תרגישו בערך כך: בשלוק הראשון תיגעלו. בשלוק השני תכעסו על עצמכם (שטעמתם ממנו שוב) ובשלוק השלישי – תתאהבו. כן, ספרנו שלושה שלוקים, ומכאן ואילך – זה קוקטייל שנהנים ממנו הנאה משונה, שקולה ומדודה - בשלוקים קטנים ואיטיים. החמצמצת הראשונה שתטעמו, ושאולי תזכיר לכם קצת טעמו של המיץ שנשאר מהסלט, תוחלף באחת (או אחרי שתיים שלוש לגימות) בארומה של גן ירק רענן ושל עשן, כשאלו ניתנים לו קצת משראב עגבניות, קצת מטיפות של רוטב ווסצ׳סטר וקצת מעגבניית שרי וענף רוזמרין מעושן. ושוב – ניגודים וסתירות בקוקטייל אחד משונה, שכנראה תשנאו מאוד בהתחלה אבל אחר כך תזמינו ממנו עוד ועוד, חולמים על עצמכם בהקיץ: לוגמים אותו ברעש, ממצקת גדולה או מתוך קערת סלט.

בן יוסטר

באריא נחרוג ממנהגנו ומתוך נאמנות (שלא לומר היצמדות פתולוגית) לטחינה גולמית - נמליץ גם על קוקטייל שנקרא sesame street (רחוב סומסום, בעברית). אחרי קוקטייל שנופל תחת ההגדרה ״זה כל כך רע - שזה טוב״ - זהו קוקטייל שמוכיח כי כן מערבבין שמחה בשמחה. איך ולמה? קודם כל זה קוקטייל עם טחינה גולמית. שנית, הוא מכיל ליקר לימונצ׳לו חלבי. בדיוק כך: לימונצ׳לו עם חלב וטחינה. מה שנשמע שיסתיים באסון,בפיצוצים והתנגשויות טעמים ובאופן קולוסאלי - במלחמת עולמות (במערכת העיכול, לפחות) נהפך לחגיגה בסנוקר שתשמח לבב אנוש, עם הקוקטייל האסלי החמוץ-מתוק, הלימוני-חלבי-טחינתי והמשכר-משכר הזה. בשורה התחתונה: מדובר בתענוג חובה לחובבי הטחינה וגם בכלל.

למתכון לקוקטייל רחוב סומסום

אריא, נחלת בנימין 66

קוקוס, קוקטיילס אנד דרימס

כשזה מגיע לקוקטיילים לא נעים לנו מכל האחרים אבל זה המקום ששבה את לבנו, בהיותו הבר היצירתי ביותר ועם הכי הרבה נשמה בעיר. מעבר לכך, הקוקטייל אנד דרימס הוא הפתעה כפולה, כשהוא מוכיח שיש קוקטיילים מדויקים ונפלאים גם בלי היומרה, רוב הרושם והגינונים (גם במחיר) ובאווירת השכונה של פלורנטין. למה הכוונה? ובכן, פה ירקחו לכם קוקטיילים מלאי טעמים מפירות וירקות שנסחטו לבפנים, ממנדרינות ואוזו, מלון, וודקה וצ'ילי ועד קוקוסים טריים שנסחטים, עם הל וויסקי. כל אלו יוגשו בכזאת מסירות ועם כל כך הרבה כנות – שיביאו אותנו לומר כי דווקא בפלורנטין נולד בר הקוקטיילים שאין לו מתחרים. והמסירות באה לידי ביטוי בכל, אפילו בשירות - כן, מקום בתל אביב שבו לא כועסים עליכם, מתעלמים מכם או מתנשאים מעליכם. יכולנו להתעכב עוד שעה קלה על כמה האנשים פה מקסימים אבל או אז היינו עושים עוול לקוקטיילים, שלשמם נתכנסו וגם הקוקטיילים הם מעולים: מחומרי הגלם הטריים מהם מורכבים ועד קוביות הקרח שבזיליקום נכתש בהן, ומצננות ומתבלות אותם, דרך תותים מסוכרים וגויאבות מקורמלות ועד צ'ייסרים של ליקר ארטישוקים ביתי.

דן לב

מרוב קוקטיילים מעולים, ישבנו מבוסמים ומבולבלים ולא הצלחנו לבחור רק אחד שיהיה הבולט והמומלץ ביניהם. לבסוף, מתוך מגמה שממשיכה את שירה (אימפריאל) ולרנר (הייד אנד סיק), כזו שמעודדת קוקטיילים מבוססי וויסקי אבל בעיקר מתוך אהבה כנה לקוקוס, בחרנו כאן בקוקטייל הנושא את שמו: הקוקוס. הוא עשוי מקוקוסים טריים שנסחטו ומוצו לתוכו, קוביות של קרח עם בזיליקום שמרעננות ומצננות אותו, תרמילי הל שמוסיפים רמז תבלינים ועניין וכמובן – הוויסקי, שבאופן כמעט פרדוקסלי מקליל אותו (או לכל הפחות לא מצליח להכביד עליו). בקיצור, זה קוקטייל מעודן, ארומטי ועשיר שהוא כמו שיר הלל לקוקוס, עם רמזים סאבלימינליים שהוצפנו בו, ומוקדשים לבזיל ולהל.

למתכון לקוקטייל קוקוס של קוקטיילס אנד דרימס

קוקטיילס אנד דרימס, ידידיה פרנקל 4



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו