בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אריאל לייזגולד הוא הברמן הטוב בישראל לשנת 2015

המיקסולוג אריאל לייזגולד (223, בל בוי) זכה במקום הראשון בגמר תחרות וורלד קלאס ישראל וייצג את המדינה באוסקר של הברים והקוקטיילים- Global Finals

5תגובות
עומר שלו

בימים אלה שכל מערבב משקאות מתחיל מגדיר את עצמו כברמן וכל ברמן מגדיר את עצמו מיקסולוג, יש כאלה שלוקחים את המקצועיות לקצה. את הקפיצה המשמעותית של תחום המשקאות והקוקטיילים בארץ אפשר לראות דרך אחת התחרויות שתפסו כאן מקום חשוב והיא: וורלד קלאס שזוכיה מייצגים את ישראל בתחרות העולמית כבר שש שנים.

השנה הגישו מועמדות לתחרות מאה ברמנים ומיקסולוגים מרחבי הארץ שעברו תהליך מיון וסינון קפדני. המועמדים התחרו בכמה אתגרים בשלבי רבע וחצי גמר, מהם נבחרו עשרה פיינליסטים להתמודד על התואר הברמן הטוב בישראל לשנת 2015 שייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית Global Finals שתתקיים בספטמבר בדרום אפריקה ובה יעמוד מול 50 ברמנים מרחבי העולם. אחרי שבשנה שעברה זכה במקום הראשון בר שירה מבר הקוקטיילים "אימפריאל", בשבוע שעבר זכה אריאל לייזגולד מהברים "223 ובל בוי" בתל אביב.

אל רבע הגמר בתחרות שהתקיים במארס הגיעו 45 ברמנים. מתוכם רק 22 מועמדים  עלו לחצי הגמר. במאי התקיים שלב חצי הגמר שבו התבקשו המתמודדים להגיש משקאות בהשראת עולם הספרות וקוקטייל מאתגר חושים על טהרת הוויסקי. עשרה ברמנים בלבד עלו לגמר.

מלבד לייזגולד התשעה הם המיקוסולוגים אורון לרנר מהבר "הייד אנד סיק", בן שרידן מ"אימפריאל קראפט", דוד קליצ'נקוב מ"בטי בר בוטיק" בבאר שבע, שחר קרייזלר מהבר "הייד אנד סיק", סרגיי אוניפריינקו מ"מלון כרמים" במעלה החמישה, הברמן ישי בן אור ממסעדת "פסטל", דניאל דריי מהבר "קוקטיילס אנד דרימז", יובל סופר מהבר "גטסבי" וג'יי ארטנה מבר הקוקטיילים "בל בוי".

עומר שלו

עשרת המועמדים הסופיים בגמר ISAREL WORLD CLASS 2015 התמודדו במשך יומיים בשבוע שעבר בארבעה אתגרים שבסופם הוכרז לייזגולד כזוכה.

אריאל, מזל טוב. איך היתה התחרות?

"תודה. זו גאווה גדולה לקחת חלק במהפכה הקולינרית של הקוקטיילים. הפעם בהחלט היו תותחים כבדים בתחרות. וורלד קלאס זו תחרות שהמתמודדים הכי משקיעים בה ונותנים את תשומת הלב לפרטים הקטנים. אבל אי אפשר לנצח בלי להתכונן הרבה זמן מראש ולהיות בפוקוס. בכל שנה המנצח אוסף הרבה מאוד אלמנטים שמתכנסים למקום אחד שיכולים לגרום להצלחה".

מה היה האתגר שלדעתך בלטת בו?

"בגמר היו ארבעה אתגרים והראשון היה לייצר משקה על בסיס טנקרי טן והחוקים היחידים היו שאין חוקים. אז מה שעשיתי זה לשים את הג'ין במרכז ומסביב לו טעמים שמתכתבים איתו, כלומר הדרים ופרחוניות. עשיתי תה למון גראס עדין וארומטי ושילבתי עם ליקר סיגליות צרפתי, תערובת של שמנים אתריים על בסיס אשכולית אדומה שאני מכין וקישטתי עם טוויל של למון גראס וזרעי כוסברה. את כל זה הגשתי כשהג'ין הוא מעין יצירת אמנות. לכן שמתי את הקוקטייל בקופסה מעץ עם רצפה מסתובבת וזכוכית שמכסה כמו מיצג במוזיאון, היתה מוזיקת רקע של אופרה וזו היתה פרזנטציה מרשימה ואולי זה היה הרושם הראשוני שעשיתי שיכול להיות שנתן את האדג'".

מתחילים להתכונן לתחרות העולמית?

"מתכוננים בהחלט. עובדים על האתגרים כבר עכשיו ואנחנו כבר יודעים שיש שם בתחרות כמות בלתי נדלית של משימות. התחרות בנויה משבוע שהוא כמו תוכנית ריאליטי כשמתחילים חמישים מתמודדים ולאט לאט נושרים ומנפים חלק מהמשתתפים. יש אין ספור משימות בשבוע הזה ולחלק מהן מתכוננים מראש כדי להגיע ברמה הכי גבוהה שיש ומעבר לזה יש משימות הפתעה". 

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו