קוקטייל בליני אפרסק מרענן

בליני, קוקטייל קיצי מושלם על בסיס אפרסקים נולד במאה שעברה בבר איטלקי בוונציה. מאז עבר הרבה תהפוכות ומתכונים. זה אחד מהם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קוקטייל בליני
קוקטייל בליניצילום: 5PH / iStockphoto via Getty Imag

מבין כל זני האפרסקים בארץ, האפרסק הלבן הוא המתאים ביותר להכנת משקה בליני. קוקטייל הבליני הראשון והמקורי הומצא בוונציה ב"בר של הארי" בשנות ה-30 של המאה העשרים.

ומה הסיפור של הקוקטייל הקיצי הזה? ובכן, משקה בליני מוגש קודם כל בכוס שמפנייה. להתקנתו במתכון המקורי השתמשו בכף אחת של מחית אפרסקים לבנים טריים, אותה ערבבו עם כמה טיפות של מיץ לימון וגולת הכותרת היתה הוספת שמפנייה שהתחלפה ברבות הימים ביין לבן מבעבע. 

אז איך מכינים קוקטייל בליני בקלות ובקלילות בלי מחית אפרסקים לבנים (כמובן שזה מומלץ, אבל כשאין זמן יש פתרונות אחרים)? הנה המתכון:

דרגת קושי: קל

חומרים:

3/4 כוס שמפנייה או יין מבעבע יבש וצונן
50 מ"ל שנאפס אפרסק או מיץ אפרסק
כוס פלוט (שמפנייה)

ההכנה:

1.מוזגים יין מבעבע צונן לכוס ומוספים את השנפס במזיגה ישירה.

2. אפשר לקשט עם פרוסת אפרסק, או עם ליצ'י טרי בתחתית הכוס.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ