קוקטייל של קיץ |

תאנייה כבר שתיתם?

התאנים הפכו להיות להיט הקיץ הנוכחי במסעדות, החל מהמנות הראשונות ועד הקינוחים. רגע לפני שהן נעלמות לנו מהמדפים, למה שלא תכינו איזה קוקטייל בכיכובן? תאנייה למשל

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הארץ

"אני מאוד מאוד אוהבת להשתמש בתאנים", אומרת השפית אביבית פריאל אביחי מהאוזריה, "אני אוהבת את זה שהן מהפירות היחידים שעוד נותרה להם עדיין עונתיות. חוץ מזה, התאנה כפרי היא מאוד סקסית וטעימה שמשתלבת נפלא כמעט עם כל דבר שמשדכים לה. אני אוהבת לעשות סלט עם תאנים וחמון למשל, וכך חשבתי שזה יכול ללכת מצוין בקוקטייל, כי החיבור בין תאנה לאניס הוא לא פחות מאלוהי בעיני".

מתכון לקוקטייל תאנייה של השפית אביבית פריאל-אביחי (אוזריה):

חומרים:

תאנה שלמה חתוכה לרבעים

3 קוביות גדולות של לימון

דש מי סוכר

דש רוזטה

כותשים את הכל בכוס

אחר כך מוסיפים קרח

דש של מיץ תפוזים סחוט

דש פידג'לינג ו3/4 מנה אוזו

לא רק באוכל, אלא גם בקוקטייליםצילום: באדיבות אוזריה

ההכנה:

פשוטה ביותר: מכניסים את כל החומרים לשייקר, משקשקים הכל מוזגים לכוס ושותים.

אם לדעתכם לקוקטייל חסר איזון טוב בטעמים, ניתן להוסיף עוד קצת מיץ תפוזים ומי סוכר.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ