${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סולט: אוכל סקסי מול הים

טעמים מאוזנים, אווירה לוהטת ועיצוב אפלולי - ארוחה בסולט תגרום לכם לשכוח את כל הצרות

תגובות

ליד השולחן מאחורינו ישבו שני גברים. הם נראו בשנות ה־30 לחייהם: זיפים אופנתיים, שניהם בחולצות שחורות, משקפי שמש על השולחן. הם היו באמצע שיחה. "... סמים ונשים, בעיקר", שמעתי אחד מהם אומר, והשני שתק לרגע. אבל באותו רגע בדיוק באה אל שולחננו המלצרית, שאלה מה נשמע, חייכה בלבביות והציגה את התפריטים. עניין של טיימינג. אתה לא יכול לסמן לה עם האצבע "רק רגע, בבקשה" ולרמוז כי ברצונך להמשיך לצותת לשיחה לא לך. "... סמים ונשים, בעיקר". על איזו שאלה הוא ענה, ההוא? על "מה אתה אוהב לעשות?", "מה אף פעם לא עשית?", על "ממה הכי נמאס לך?" או "למה אתה הכי משתוקק?". קשה לדעת.סולט - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםקשה גם להחליט מה לעשות בסולט, המסעדה הסקסית בקומת הקרקע של מלון הבוטיק גורדון אין. המקום מאוד אסתטי, עיצובו הנאה משלב בין ביתיות מפונקת ובין אפלוליות חושנית, ובעיקר – הוא יושב בפינה הכי נוחה לצפייה נינוחה בשקיעה. יש אנשים ששקיעה יפה מעוררת בהם תיאבון (בני, שזימנתי אותו לארוחה הזו), אחרים (אני) - דעתם מוסחת מצלחתם אל הגלים. התפריט, לשבחו ייאמר, מרתק לא פחות מהשקיעה: מבין הראשונות יכולנו לבחור שקדי עגל על סלט עדשים שחורות, קרפצ'ו סלק (גם קרפצ'ו בקר לא נעדר), ברוסקטה של סרדינים כבושים ועוד. מחירי הראשונות נעים סביב ה־40 שקל, ואנחנו העדפנו לקחת את הזולה שבמנות: כבדים צרובים עם טחינה, סלסה, צנוברים וחמוציות (28 שקלים). סקרנים היינו – כבד עוף הוא איבר עז טעם, איך שלא תכינו אותו - לגלות מה יעשו לו המרכיבים הנוספים. רק טוב, מתברר. על צלחת מזטים הוגשו לנו שלושה כבדים צרובים, ששחו קלות בטחינה, ומעליהם פוזרו חמוציות וצנוברים שקושטו בכוסברה. נשמע מוזר? לא ולא. זה היה טעים מאוד, שילוב מורכב של גוני טעם שעידנו את הכבדים והשאירו בחלל הפה תשוקה סקרנית.מעניין בפה ובאוזן. סולט (צילום: דניאל לילה) אני, כאמור, הייתי מרותק לשקיעה, כבר שכחתי מהסמים והנשים שבשולחן מאחורי. בני, לעומת זאת, התפרע: מבין העיקריות (פילה דניס וירקות צלויים, מיקס פירות ים, מוסר בתבשיל ארטישוק ירושלמי לימוני, קבב טלה על פוקצ'ה רטובה או צלעות טלה על מג'דרה) בחר דווקא במנה שתאמה את מצב הרוח של אנטי כפייה דתית שפקד אותו באותו יום: ניוקי תפוחי אדמה ושרימפס בחמאה, גרידת לימון, שום ופרמזן (74 שקלים). אני לא יודע מאיפה בא לו  ה"להכעיס" הזה, ודעתו אכן היתה מעורבת בסופו של דבר: הניוקי היו נחמדים מאוד, אבל לדבריו (אני לא טעמתי) היו בסך הכל די בנאליים. הרגע שלאחר השקיעה, לעומת זאת, לא היה בנאלי כלל. צפינו בו על קנקן חצי ליטר של קוקטייל "ג'וליה" – ערק איילים מתובל בגויאבה ונענע טרייה (38 שקלים). עם שינויי הגוון של קו האופק המתחדד,  זהו שילוב פנטסטי.בתפריט. מוסר ים בארטישוק ירושלמי לימוני (צילום: דניאל לילה)בקטנה תפאורה: מעוצבת, חושנית, והתפאורה הטבעית משובחת עוד יותר.סביב השולחן: אורחי המלון, בליינים מהסביבה שמצאו את הפינה האולטימטיבית.שירות: לבבי.שירותים: נקיים וריחניים.חיוך: חביב מאוד.נגישות: טובה.חניה: לא הייתי בונה על זה.שורה תחתונה: מקום מוצלח ביותר.סולט - גורדון 2 (פינת הירקון). טל': 03-5206100. פתוח: כל השבוע 8:00 עד לקוח אחרון.

*#