${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רוחל'ה: כרוניקה של קופי פייסט

האוכל חביב, המיקום מוצלח, והאווירה נחמדה, אבל את כולם  בטח חוויתם כבר במקומות אחרים בתל אביב

תגובות

מה אתם אומרים על זה: "רוחל'ה מתחיל בסיפורה של רחל - אשה של פעם, במקום של פעם, עם אוכל מלא טעם של פעם. רחל החלה את דרכה הקולינרית עם כריכים עמוסים כל טוב וסלטים צבעוניים בהרכבים שטרם נודעו כמותם - מלאי ירקות טריים, היישר מהשוק. בלילות רקחה ריבות תוצרת בית ובבקרים אפתה עוגות, עוגיות ומאפים שונים...". אני מצטט מאתר המסעדה שנקראת רוחל'ה. נכון שקשה להיות יצירתי כשמפרסמים עוד בית קפה, אבל כזה סיפור קורע לב? מה קרה לאותה רוחל'ה של פעם? מתי היא ישנה? (ביום עשתה סלטים "בהרכבים שלא נודעו כמותם", בלילה רקחה ריבות, המסכנה). ההיתה או שחלמנו חלום (לא אנחנו, הקופירייטרים)?» רוחל'ה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» אגאדיר אמבסי: מכוננים יחסים בינ"ל» לוסיה: אי של שלווה אורבנית» קובה גריל: פינה חמימה ברחוב שוקןבקיצור, מוכרים אווירה. לגיטימי. מוכרים אותה בעיקר, כך נראה, לתיירים הצרפתים, שרחוב בן יהודה חביב עליהם במיוחד (קרוב למלון), וגם לאלה שבאים לקנות שם לחם שאור (באמת טעים) וגם לאלה שאין להם עדיין את קפה הבית שלהם. לנו אין, גם אחרי הביקור ברוחל'ה.

לא שהיה רע - היה בסדר גמור - אבל כמו בכל בית קפה אופנתי נטול ייחוד, תחכום או הפתעה אחר. אותו קיר לבנים מעוצב, אותה סככה מקורה ושקופה שמאפשרת גם לראות את התנועה ברחוב, אותם כיסאות קש פריזאיים (שהתיירים הצרפתים ירגישו כמו בבית). התפריט של רוחל'ה דומה להרבה מקומות: ארוחות בוקר עד השעה 18:00, כריכים ממבחר סוגי לחמים שנאפים במקום, סלטים, פסטות. בעסקית, שמגישים פה בין 17:00-12:00, מקבלים יחד עם העיקרית (קיש היום, קציצות קישואים וכרשה, קציצות פורטובלו, 49 שקל) גם מנת פתיחה. יש גם עסקית ב־69 שקל. היא כוללת מנת פתיחה ועיקרית של קציצות דגים, סלמון, או דג היום. המקום כשר.לא משהו חדש. רוחל'ה (צילום: אביעד הרמן)

הזמנתי ארוחת בוקר, בני הזמין למנה עיקרית קציצות דגים, וכמנת פתיחה - "ברוסקטה משתנה". אפשר היה בטעות לחשוב שהממרח של ארבע הברוסקטות שהוגשו "ישתנה" מאחת אחת, אבל לא זו היתה כוונת המשורר. הוא משתנה, אולי, מיום ליום. ביום שהיינו שם הוא השתנה לממרח פלפלים. לא רע. גם קציצות הדגים היו לא רעות, אבל גם לא מדהימות. טעמן שגרתי, והאורז שהוגש בצדן היה טוב.

"בוקר רוחל'ה ליחיד" כללה, כמובטח בתפריט, שתי ביצים לבחירה (עין, במקרה הזה), פטה עם זעתר, לבנה, טחינה ירוקה, טונה, גוואקמולי, ממרח פלפלים, סלט ירקות טרי, לחם הבית, חמאה וקונפיטורה, מיץ טבעי ושתייה חמה. נשמע המון, אבל לא. לא אם לוקחים בחשבון את המגשים המצחיקים של הממרחים, שפשוט מתווספים לצלחת שעליה מוגשת החביתה. מדובר בדוגמניות: פטה עם זעתר היא פרוסה של שני סטימטרים על שני סנטימטרים, והטונה, הגוואקמולי, הלבנה וממרח הפלפלים הן גבעות קטנות, בעלות אותם ממדים. זה מה שמגש החרסינה המקומי מאפשר. לא שיצאנו רעבים, חלילה, זה פשוט קצת הצחיק אותנו. גם הלחם (הטעים מאוד) עזר.

אפשר לקנות במקום מבחר לחמים, עוגיות, שמן זית ומקצת הקונפיטורות שרוחל'ה רוקחת בלילה. המראה מאוד מפתה, אבל סברנו שגם לה מגיע לישון מפעם לפעם.

תפאורה: בית קפה, כמו שנראה בז'ורנליםסביב השולחן: תיירים (שמדמיינים חופשה כמו בז'ורנלים) ומקומיים מהשכונהשירות: סטנדרטיחיוך: אפשרשירותים: תא אחד. ייתכן עומס. נקינגישות: נוחהחניה: בחניונים, אבל למה שתיסעו עד כאןשורה תחתונה: סטנדרטי

רוחל'ה - בן יהודה 120, תל אביב

*#