${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קפה ברנש: שירות עייף ואוכל תשוש

עם תפריט ארוחות בוקר עשיר, קפה ברנש יכול להיות אופציה טובה בדרך לים או בחזרה ממנו. אבל בשביל זה, האוכל צריך להשתפר

תגובות

ברנש היא מילה ארמית, שפירושה פשוט וכבד משקל: אדם. היה זה המתרגם האגדי של כתבי דיימון ראניון לעברית שטבע את המושג "ברנשים וחתיכות" וצמצם את "ברנש" לסוג מסוים של בני אדם, שהסתובבו בברודווי של שנות ה־30: ממולחים, מגבעת מונחת על קודקודם, מדגדגים את הקצה האפרפר של החוק ביחסי חתול־ועכבר שהם מנהלים עם ה"כפתורים"  (שוטרים). אפשר היה לפגוש אותם במזללה של מינדי, בשעות הבוקר המוקדמות מאוד, שהן בעצם סיומו של הלילה, ולשמוע מהם סיפורים מרתקים על החיים שבשולי מגרשי המרוצים וקוביות ההימורים. הלילה שלהם נסגר בארוחת בוקר. ברנש - עכברארוחות בוקר לאורך כל היממה הן גם עיקר התפריט של קפה ברנש. על המרפסת החביבה המשקיפה על בוגרשוב אפשר לאכול ארוחת בוקר קלה עד 12 בצהריים במחיר 22 שקל (קרואסון במילוי פפרוני או גבינת גאודה עם ביצה עלומה, חצי כריך של חביתה וכו') ויש גם מגוון נאה של ארוחות בוקר שלמות, לאורך כל היממה, במחיר נאה של 37 שקל (תל אביבית, שהיא המקבילה המקומית לארוחת בוקר ישראלית; שקשוקה של עגבניות ופלפלים; אינגליש ברקפסט ועוד). זה מקום נעים. האווירה צעירה, נחמד לעצור שם בדרך אל חוף הים או ממנו, אבל בשדה האוכל, כמדומני, הברנשים של ברנש עדיין צריכים קצת להשתפר. האינגליש ברקפסט שדגמתי, למשל, סיפקה לי הסבר מדוע האנגלים עדיין מטפחים את המוסד הטיפשי של המלוכה. הם כנראה סבורים שבארמון המלך עדיין אוכלים טוב, שלא כבמטבח הביתי שלהם, ונושאים לשם את עיניהם. ארוחת הבוקר שלהם (אם לשפוט לפי החיקוי בברנש) אמנם כוללת שתי ביצי עין טריות, אבל חצאי העגבניות הצלויות על הגריל כמעט ולא נגעו באסכלה, והיה נחמד אם מישהו במטבח היה מסיר מהן את החלק הירוק העצי שבקצה. קוביות תפוחי האדמה האפויות היו מסמורטטות לגמרי, וגם הנקניקייה סבלה מאנמיה ומהיעדר עסיסיות. לא מדקדקים בקטנות. קפה ברנש (צילום: אביעד הרמן)יש בברנש גם תפריט נחמד של עסקיות, הכוללות מנה ראשונה ולימונדה במחיר העיקרית (בנרש בורגר עם סלט תפוחי אדמה ביתי – 54 שקל, שניצל "כמו ששניצל צריך להיות" – 47 שקל, כבד עוף עם בצל – 47 שקל, פסטה סלצ'יצ'יה בציר בקר ונקניקית חזיר – 45 שקל). אנחנו העדפנו מנה של שיפודי פרגיות על מצע של בורגול (51 שקל). המלצרית הזהירה אותנו שהפרגיות מתובלות בסומק וקינמון, ושאלה אם אנחנו אוהבים. אנחנו אוהבים. מרוב אהבה הזמנו גם פינוק בדמות מנה של כבד קצוץ (31 שקל) לפתיחה. כבד קצוץ? כבר אכלתי טובים ממנו בעירנו. היה לו טעם לוואי חמצמץ ממש כמו ארשת פניה של המלצרית העייפה ששירתה אותנו. הפרגיות אכן היו מתובלות בקינמון. יותר מדי קינמון. סלסה עגבניות עם בצל שהוגשה לצד המנה היתה כמעט בלתי אכילה, לדאבוני. יכול להיות שברנשים שעוברים בברנש בדרכם אל הים אינם מדקדקים בקטנות שכאלו, יכול להיות שמי שבאים לשתות בירה על הבלקון לא עושים זאת דווקא עם סלסה עגבניות, ויכול להיות שהיינו צריכים ללכת על בטוח ולהזמין את הברנש בורגר (אלה שהזמינו את המנה, בשולחן לידינו, נראו שבעי רצון בעליל). כך או כך, יצאנו קצת מאוכזבים.

קפה ברנש - בוגרשוב 87. טל' 6203747. פתוח: א'-ד' 24:00-8:00, ה'-ו' 2:00-8:00, שבת 24:00-8:00.בקטנה תפאורה: פרקט, מרפסת חביבה הצופה אל הרחוב, פינת לאונג', בפנים נעים - שולחנות שאפשר לשבת לידם עם הלפטופ או עם עיתוני הבוקרסביב השולחן: צעירים, מהאזור, בדרך אל הים וממנושירות: עייףשירותים: נקיים ונאיםחיוך: במשורהנגישות: נוחהשורה תחתונה: המרפסת מקסימה, ארוחת הבוקר פחות

*#