בני סיידא, מותג אמין שלא מתאים להדיוט הקולינרי

בספר החדש של בני סיידא לא הכל מהיר, ולא כל כך קל לקלף בצלצלי שאלוט. אבל יש מתכונים שקולעים בול. מדור חדש לביקורת ספרי בישול

נועה אפשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נועה אפשטיין

חבל על הזמן: מתכונים קלים ומהירים
בני סיידא. הוצאת מודן, 220 עמ’, 98 שקלים

עולם ספרי הבישול הוא עולם של מותגים. אחרי הכל, בשביל לבשל לפי מתכון אין צורך להוציא עוד 100 שקל – טוב, 25 שקל באחד פלוס אחד פלוס עוד שניים שלא תקראו לעולם – על ספר בישול שעושה באופן מוגבל את מה שהאינטרנט עושה באופן מורחב: מאגד בתוכו מתכונים ותמונות. אבל בעוד שבישול לפי מתכון באינטרנט דורש מחקר כלשהו, אמונה בכותב והיכרות פועלו, או לחלופין אינסטינקטים בסיסיים לגבי הצלחת המנה ושילוב הטעמים - ספר בישול מציע מקבץ שמישהו השקיע בו, ניסה ודייק בכמויות (ברוב המקרים) ואפילו עשה מאמץ מסוים לשוות לכל העסק מראה מעורר תיאבון. ובכל זאת, כדי לדעת שלא נדפקנו דווקא אנחנו עם שאריות התקציב של ההוצאה, קיימים שם המחבר והתדמית שלו.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ