מבשלים לשבת: מנות קיציות

קרפצ'יו של קרפצ'יו בר, סביצ'ה אננס של בר יין, סלט אבטיח קייצי ממסעדת סקאלה, לאסי אותנטי של טנדורי ועוד מתכונים קיציים במיוחד

עכבר העיר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

המעלות שמטפסות ואחוזי הלחות הגבוהים מוכיחים שהקיץ כבר פה. זה הזמן להיפרד מהמתכונים החורפיים ולומר שלום למתכונים קלילים וצבעוניים, שישמחו לכם את העונה החמה. מבשלים לשבת מוקדש השבוע למנות קיציות במיוחד.

» מבשלים לשבת: אספרגוס» מבשלים לשבת: פשטידות וקישים» מבשלים לשבת: קינוחי שוקולדקרפצ'ו קלאסי באדיבות אסף דוקטור, קרפצ'ו ברמצרכים:70-60 גרם בשר נקי משומן (סינטה, פילה, אנטרקוט,שייטל טריים ככל שאפשר).1 כף חומץ בלסמי משובח1 כף שמן זיתמלח, פלפל1.5 כף גבינת פרמז'ן מגוררתחופן עלי רוקטאופן הכנה:1. מכינים צלחת קרפצ'ו: חותכים את נתח הבשר  לפיסות קטנות בעובי 4 מ"מ בערך, מניחים אותן צמודות אחת לשנייה על יריעת ניילון, ליצירת עיגול בקוטר שהוא חצי מקוטר צלחת עגולה סטנדרטית.  כעת,  יש לכסות את הבשר ביריעת ניילון נוספת ולדפוק בעדינות בעזרת צידו החלק של פטיש שניצלים כך שהבשר ייהפך דק ויתפשט בין שתי יריעות הניילון. את יריעת הניילון העליונה יש לקלף בעדינות וכל מה שנותר הוא להפוך את הבשר על גבי הצלחת ולקלף שוב בעדינות את יריעת הניילון השנייה.2. בוזקים את הבלסמי על הבשר בצורה אחידה ושווה. ניתן גם למרוח בעזרת גב הכף כדי לגרום לפיזור אחיד על כל הבשר.3. באותו אופן בוזקים גם את שמן הזית. יש לשים לב לאחידות הפיזור כל שלא תיווצר שלולית נוזל על הצלחת.4. מתבלים במלח ופלפל.5. מפזרים את הגבינה המגוררת.6. בקערה קטנה מערבבים את עלי הרוקט עם מעט מיץ לימון ושמן זית, מכדררים מעט את העלים ומניחים במרכז הצלחת.את מנות הקרפצ'ו יש להכין בסמוך לשעת ההגשה. ככל שהבשר יושב יותר עם התיבול עליו כך הוא "מתבשל" ורעננותו נפגעת.חשוב לזכור:תמיד לבזוק את החומר החמוץ לפני השמן בכדי לאפשר לו לכבוש מעט את הבשר, ואז לתבל במלח ופלפל ולפזר את שאר התוספות. ניתן להשתמש בכל שמן שהוא איכותי, כל חומץ, כל עלה ארומטי ובקיצור ככל העולה על הדמיון. העיקר שהחומרים יונחו במידה כזו שלא תעמיס על המנה והם "ישחקו"  יפה אחד עם השני על הצלחת.קרפצ'ו קלאסי  - לגרסת הדפסהפשוט קלאסי. קרפצ'יו (צילום: בועז לביא) סביצ'ה אננס ויוגורט נענע באדיבות שף הדס פרנקל, בר ייןמצרכים למנה אחת:60 גרם דג ים לבן חתוך לקוביות2 כפות אננס טרי חתוך לקוביות קטנות2 כפות יוגורט2 כפות נענע קצוצה3 עלי בזיליקוםבצל סגול פרוס דקפלפל חריף ירוקשעועית ירוקה חלוטההוראות הכנה:1. מערבבים יחד את היוגורט והנענע עם מעט לימון ומלח. מניחים במרכז הצלחת.2. מערבבים את שאר המרכיבים בקערה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. 3. מניחים את הסלט מעל היוגורט והנענע, ומטפטפים מעט שמן זית ומלח גס מעל הכל. סביצ'ה אננס ויוגורט נענע - לגרסת הדפסהאוכלים בבית, מרגישים בתאילנד. סביצ'ה אננס ויוגורט נענע (צילום: בועז לביא)גספאצ'ו עגבניות וודקה באדיבות השף חן אוחנונה, מסעדת ADAMAמצרכים: 200 גרם עגבניות שרי 1/2כפית מלח דק1/2 כפית פלפל גרוס250 מ"ל מיץ עגבניות200 מ"ל מיץ חמוציותמנה של וודקה200 מ"ל שמן זיתאופן ההכנה: 1. טוחנים יחד את כל המצרכים חוץ מהשמן, אותו מוסיפים באיטיות תוך כדי הטחינה.2. מקררים היטב, ומגישים עם גבעול סלרי. גספאצ'ו עגבניות וודקה - לגרסת הדפסהשתו באחריות. גספאצ'ו עגבניות וודקה (צילום: דגנית אזולאי)

סלט אבטיח קיצי באדיבות שף אורן ירושלמי, מסעדת סקאלה, מלון מצודת דוד בירושלים

מצרכים:חצי אבטיח אדום מתוקחופן עלי ארוגולה צעירים, טריים ושטופיםחצי כוס אגוזי פקאן קלויים וכתושיםחצי כוס חומץ בלסמי3 כפות זיתים שחורים מצומקים, מגולענים וקצוציםגבינת עיזים קשה ומשובחתשמן זיתמלח פלפלעלים משני ענפי טימין

אופן ההכנה:1. חותכים את האבטיח לקוביות של סנטימטר על סנטימטר. מניחים בקופסה, מכסים ומקררים כשעתיים. 2. מרתיחים את החומץ הבלסמי בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת סירופ ומצננים. 3. מסדרים על צלחת שטוחה את קוביות האבטיח באופן אקראי. מפזרים ביד חופשית ארוגולה, זיתים שחורים ואגוזי פקאן ומפוררים מעל את הגבינה.4. מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית ובוזקים מלח, פלפל וטימין. מגישים טרי.סלט אבטיח קיצי - לגרסת הדפסהמרענן רשמית. סלט אבטיח קיצי (צילום: יח"צ)סביצ'ה לברק עם קרם פרש וטוביקו שחור באדיבות שפית אמילי גולדברג, מסעדת מונטיפיורי שבעמצרכים ל-4 מנות:300 גרם ברוטו לברק - לפלט, להוריד את העור ולהוציא את העצמות6 עגבניות שרי (עדיף שוקוליטוס משוק האיכרים)1 פלפל צ'ילי ירוק, בלי גרעינים3 כפות שמן זיתמיץ מלימון אחדחופן עלי נענעגרדה מלימון אחד2 כפות קרם פרשכף טוביקו שחור (ביצי דג מעופף - ניתן למצוא בשוק)קורט מלח אטלנטי

אופן ההכנה:1. פורסים את הדג הכי דק שאפשר ומסדרים על צלחת.2. חותכים את העגבניות לרבעים, ומניחים אותן מעל לדג עם הנוזל.3. פורסים את הפלפל צ'ילי ומפזרים מעל.4. מפזרים מעל את שמן הזית, ומעל סוחטים את הלימון.5. מפזרים מעל נענע, גרדת לימון, קרם פרש וטוביקו שחור.7. מתבלים מעט עם מלח אטנלטי.

סביצ'ה לברק עם קרם פרש וטוביקו שחור  - לגרסת הדפסהקליל וקיצי. סביצ'ה לברק עם קרם פרש וטוביקו (צילום: נועם בן אהרון)לאסי באדיבות השפית רינה פושקרנה, מסעדת טנדורי מצרכים:כוס ורבע יוגורט טבעי דל שומן1 כף סוכר3 כפות מחית פרי - בננה מרוסקת / מנגו רך / מחית ליצ'יכוס וחצי קוביות קרח4 טיפות מי ורדים1 כפית זעפרן מושרה במיםלקישוט:1 כף פיסטוק חלבי קצוץעלי נענע

אופן ההכנה: 1. מקציפים היטב את היוגורט במיקסר ומוסיפים סוכר. 2. מוסיפים את הקרח (חשוב לא להוסיף את הקרח לפני הסוכר), את מחית הפרי, את מי הוורדים והזעפרן ומערבבים למשך שתי דקות נוספות. 3. מוזגים את הלאסי לכוס גבוהה ומקשטים בפיסטוק, נענע או חתיכות פרי.לאסי - לגרסת הדפסהשובי הביתה. לאסי (צילום: בועז לביא)

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ