מחמין ועד מרק: מתכוני כרובית לסוף השבוע

צלויה, אפויה, מבושלת או מאודה: הכרובית נמצאת כעת בשיאה וזה הזמן לנצל את סוף השבוע להכין ממנה מטעמים נהדרים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סטייק כרובית
סטייק כרובית. שחקו עם התיבול והרוטבצילום: OlgaMiltsova / Getty Images / iS
רותם מימון
רותם מימון

בלי כל קשר לטרנדים קולינריים ואופנות אכילות שבאות והולכות, תודה על כמה דברים יציבים שלעולם לא משתנים - למשל הכרובית. שום טרנד לא מזכיר לנו אותה, כי היא פשוט שם עם פינה חמה ששמורה לה בכל זמן נתון ומימים ימימה.

הכרובית שניצבת כעת בתפארתה אצלנו בגינה, שמחה מאוד על הגשמים האחרונים ומחכה כבר לקטיף, אך גם אם לא מגדלים אחת כזאת - לשמחתנו הרבה מחיריה החלו סוף סוף לרדת מעט (כעת סביב 10 שקלים לקילו) ואפשר לנצל את סוף השבוע ליצירת מנות נפלאות בכיכובה - בשלל מתכונים שונים.

רוצים לראות עד כמה שונים? אין ורסטילית כמו הכרובית. שימו אותה בסלטים, במרקים או בקציצות, בתבשילים שונים כמו ריזוטו, הוסיפו לה בשמל ושלחו אל התנור ואפילו אפשר להתפרע ולהכין עמה חמין. בכל מופע היא דומה ושונה. ברוח התקופה, אפשר להכין ממנה גם בצק ולהפוך אותו לבסיסם של מאפים רבים בהם בייגל או פיצה. עוד להיט מהתקופה האחרונה הוא "אורז כרובית", רק בלי אורז ועם כרובית.

אחד המתכונים האהובים עלינו בו בכל פעם מחדש אנחנו מנסים להיות אייל שני וגם קצת מצליחים הוא: , שכבר היה כאן לא פעם ועל כן יכול לפנות את הבמה לטובים ואחרים. בקיצור, עם כזה מנעד, אין סיבה שלא ננצל את מלכת המטבח האמיתית לסוף שבוע טעים במיוחד.

רותם מימון

רותם מימון | מתכונים לשבת

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם:

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ