20 מתכונים טעימים לשלל ארוחות סוף השבוע החורפי

חמין זנב שור מפתיע או מרק עשבים ובורגול, המטבוחה המתבקשת או השדרוג המיוחל לשניצל הביתי, עוף חריף ומשוגע בתנור או תבשיל בקר ומנגולד: 20 רעיונות שיעזרו לכם לבנות את ארוחות השבת החורפית שבפתח

מטבוחה של אביגיל מייזליק
צילום: שושי סירקיס
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אם השבוע הסוער לא הספיק, בא סוף השבוע ומיישר קו עם מזג אוויר קר וגשום, רוב הזמן. עכשיו צריך להתחיל לשבור את הראש מה מבשלים לסוף שבוע שכזה, בעצם - די ברור מה מבשלים לסוף שבוע כזה: מתחילים עם חלה ומשהו טוב ליד כמו מטבוחה לטבול בה; סמבוסק חומוס כהלכתו, וכמובן - שני מרקים הכרחיים - אחד כתום וחריף והשני הוא עשיר בקטניות ובעשבים.

ממשיכים עם עוד קצת ירקות בדמות קדרה ואפילו כרוב ניצנים, ששווה לנסות אותו. עוד תמצאו סלט בטטות אפויות ותבשיל של חצילים ותפוחי אדמה פיקנטי שיכול להיות בקלות תוספת או מנה ראשונה למרכז השולחן. קרן הבר מציעה להמיר את השניצל הרגיל בגרסה הווינאית שלו ועוד נציע לחובבי העוף להציץ במתכון בנוסח השטן - לא רק שתגלו שם עוד מתכונים מעולים אלא שזוהי גישה קצת אחרת לעוף בתנור. כנאפה בשרית עשויה להיות מנה ראשונה אישית או עיקרית מפתיעה למרכז השולחן.

עוד בעיקריות אסאדו בתנור, שיתגלה לכם כקל ופשוט מאוד להכנה, תבשיל בקר עם מנגולד וגזר - הכי חורפי שיש או פילה דג קליל עם ירקות בתנור - נראה פשוט אבל טעים ביותר. השאירו מקום לחמין המפתיע והמיוחד מאוד של דנה מלמד. ומה בגזרת הקינוחים? ברד פודינג ברוח התקופה, אבל גם קייזרשמרן שכל מי שמתגעגע לווינה. עוד נציע חטיפי ריזס בגרסה הביתית ועוגת מרמלדת תפוז. כרגיל, אלו רק הצעות - קחו מכאן רעיונות והתאימו אותם לאהבות הפרטיות שלכם. לא משנה מה תבשלו, העיקר שיהיה טעים וחם.

רותם מימון

רותם מימון | מתכונים לשבת

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ