20 רעיונות לכל מה שטעים לאכול בסוף שבוע

מזג האוויר מתחמם? זה הזמן להתחיל להגיש מנות קלילות: מסלטים או ממולאים טבעוניים ועד סביצ'ה, חלה ביתית ממכרת וקינוחים שאי אפשר להישאר אדישים אליהם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מדור אוכל מתן שופן
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

מעכשיו ועד להודעה חדשה אנחנו במצב "חם". עם מזגן או בלעדיו, סוף השבוע הוא זמן טוב להתחיל להתאמן על חומרי גלם שקצת הזנחנו בזמן האחרון. במקום בצקים כבדים במיוחד, אפשר גם ללכת על עלי פילו - שהם קלילים בהרבה מכל בצק או קישואים שמתחילים את עונתם והם עסיסיים במיוחד או סתם מנות קלילות כמו סביצ'ה או שישברק ובוודאי - מרק של עגבניות צלויות שמשדכים אליו דג מאודה שתרצו להכין בהמשך הקיץ.

חוץ מאלה סוף שבוע זה סוף שבוע ואי אפשר בלי איזו חלה טובה ומנה לילדים (כן מקרוני עם עוף, בדיוק עונה על ההגדרה) ומנות שכיף לארח איתן. לכן, מנות אפריטיף או ראשונות חביבות יכולות להיות קממבר בתנור, בקלוואה פיסטוק מלוחה או סביצ'ה שהולכים נהדר עם יין לבן או רוזה קר.

ומה לקינוח? נציע להתחיל להתאמן בהכנת עוגות גבינה לשבועות עם עוגת מוס מרהיבה, או סתם ללכת על שחיתות מושלמת של קאסטה ביתית או בראוניז נהדרים עם טחינה וסילאן כמשהו טוב ליד הקפה. על מנת לצפות בכל ההצעות מומלץ ללחוץ על כפתור "למתכונים נוספים".

רותם מימון

רותם מימון | מתכונים לשבת

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם:

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ