20 מנות קלילות לארוחות סוף שבוע מהביל

מה אוכלים כשכל כך חם? 20 רעיונות קלילים שמתחילים בצזיקי כורדי ומסתיימים במוס שוקולד הכי קיצי שיש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: לימור תירוש
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

נכון לכתיבת שורות אלה, לא ברור אם הרגע הרותח של הקיץ נמצא מאחורינו או שמשבר האקלים מסמן לנו שזוהי רק ההתחלה. בהתאם למזג האוויר, קשה לנו לדמיין ארוחות כבדות מדי וכשישבנו אמש לתכנן את תפריט ארוחות סוף השבוע, כל מה שרצינו זה רק דברים קלילים - שלא יכבידו על הבטן והם מרעננים, קצת חריפים אולי וכמובן - נכונים ומתאימים לעונה.

אמנם מהכנת חלה של שבת אי אפשר להתחמק, אבל איזנו אותה במאפה זוקיני ונענע שבדיוק מתאים לתקופה. גם הברוסקטה היא פתיח נהדר לצד כמות נאה של סלטים ומנות קרירות. כך שילבנו פירות קיץ בסלטים ובמנות הפתיחה, הכנו את תשובה הכורדית לצזיקי, הבאנו גם ריג'לה שנמצאת עכשיו בשוק וכדאי לאזור אומץ ולהתחיל לבשל אותה או לאכול אותה טרייה. למנות עיקריות החלטנו ללכת על טורטיות מקסיקניות נהדרות, קציצות בהשראה תאילנדית ולברק מלא בעשבי תיבול וכשהוא מגיע עם סלסת עגבניות מעקצצת.

לקינוח - מוס שוקולד של קיץ בשלוש גרסאות, כי חייבים משהו שוקולדי. לעומת זאת לחובבי הפירות נכין מעין סלט פירות עם מסקרפונה ומרנג או כופתאות ממולאות בפרי בהשראה הונגרית, שהוא תענוג קיצי שהמלה קליל מיטיבה להגדיר אותו.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות