מנות פשוטות וטעימות לסוף שבוע שקט

חלות ביתיות נהדרות או עוגה בחושה כמו של פעם, פאי רועים או תבשיל שפונדרה: אחרי שבוע כל כך סוער, כל מה שצריך זה אוכל ביתי פשוט וטעים. את היומרות הקולינריות נשמור לשבוע אחר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות עוף וחציל קלוי של השף אבי לוי
קציצות עוף וחציל קלוי של השף אבי לויצילום: אפרת ליכטנשטט
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אחרי שבוע סוער כזה, נדמה שכל מה שצריך עכשיו זה שקט ואוכל טעים, לא יותר מדי מתוחכם ושאף אחד לא יטריד אותנו בשיחות על עבודה, קורונה והמצב. אז מה מבשלים? אוכל פשוט ונעים של בית. בלי יותר מדי יומרות מתוחכמות, את זה נשמור לשבוע אחר.

הארוחות יתחילו, כבכל שבוע, עם חלות ביתיות שכבר עם התפשטות הריח שלהן בבית הכל אופטימי יותר. ממשיכים עם מרק בצל, לא כמו בפריז, אבל בהחלט יכול להכניס סוף סוף לאווירת חורף. נפעיל את התנורים לכבוד כמה וכמה ירקות צלויים - בהם גזר, חציל, סלק ושומר.

למנות ביניים ועיקריות הלכנו על פאי רועים שאין זמן שאינו מתאים לו, או פלפלים ממולאים בשלל דרכים. אפשרות נוספת היא צלי של שפונדרה - נתח שיותר ויותר אנשים מגלים ומתאהבים ואין מתאים ממנו לבישולים ארוכים או לצלייה, או סלמון על קוסקוס כי זו מנה שתמיד עובדת. שתי מנות עיקריות נוספות הן תבשיל בקר ברוטב עגבניות או למי שלא יכול בלי קציצות - הגרסה של השף אבי לוי תכניס אותן גם לאותו הרוטב. לשבת בצהריים, הטבית יחליף את המתכון הרגיל שלכם לחמין.

לקינוח הלכנו על ארבע עוגות בחושות שהן אהבות חיינו האמיתיות - עם מייפל או שמן זית ולימון, אגסים ושקדים או רק עם גזר, כנאמר - פשוט, פשוט, פשוט. כך או אחרת, שיהיה סוף שבוע טעים ובעיקר - שקט. 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות