מחמין ועד מרק: מתכוני כרובית לסוף השבוע

צלויה, אפויה, מבושלת או מאודה: הכרובית נמצאת כעת בשיאה וזה הזמן לנצל את סוף השבוע להכין ממנה מטעמים נהדרים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הכרובית של אייל שני
כרובית נמסה לתוך עליה, גם בפריז. מזנוןצילום: שרון היינריך
רותם מימון
רותם מימון

פתאום העולם נזכר בכרובית. אחת לכמה שנים מפרסם הניו יורק טיימס מתכון לכרובית ומשגע את העולם. המקרה האחרונה שפורסם בתקופת הקורונה היה ל"אורז" כרובית, כלומר - כרובית שמפוררים את תפרחתה לגרגרים שמחליפים אורז בתבשיל, והפכו את עולם הקולינריה. מיד אחר כך החליטה אחת מרשתות המזון המהיר האמריקאיות להחליף את האורז המוגש בה, באותו "אורז כרובית" מפורסם כמענה לשומרים על משקלם ולמי שמחפשים להימנע מאורז לבן וקנתה את עולמה. הטרנד הנוכחי החליף ככל הנראה את הלהיט הכרוביתי הקודם שכיכב במשך כמה שנים טובות ושמו "פיצה כרובית", בה החליפו פרחיה את הבצק הרגיל. גם הפעם העניין זלג לרשתות החברתיות ובקיצור, העולם שוב הלך שבי אחר הכרובית ולא בכדי. היא לא רק טעימה, אלא גם מתאימה לשלל מנות, מסלטים ועד חמין. 

ואצלנו? בלי טרנדים ואופנות, שמורה פינה חמה לכרובית בכל זמן נתון ומימים ימימה. שום טרנד לא מזכיר לנו אותה, כי היא פשוט שם. הכרובית שניצבת כעת בתפארתה אצלנו בגינה, שמחה מאוד על הגשמים האחרונים ומחכה כבר לקטיף, אך גם אם לא מגדלים אחת כזאת - לשמחתנו הרבה מחיריה החלו סוף סוף לרדת מעט (כעת סביב 9 שקלים לקילו) ואפשר לנצל את סוף השבוע ליצירת מנות נפלאות בכיכובה - בשלל מתכונים שונים. לא נוותר על אחד המתכונים האהובים עלינו בו בכל פעם מחדש אנחנו מנסים להיות אייל שני ומצליחים להגיש את המנה המפורסמת שלו: כרובית מבושלת וצלויה בתנור. תענוג פשוט ויעיל שאף פה לא נשחק מעודף שימוש ותמיד אפשר גם לשדרג. לכן, לעולם לא נפסיק להציע לכם אותו. מצטערים.

מעבר לזה, רוצים לראות עד כמה הכרובית היא ורסטילית? שימו אותה בסלטים, במרקים או בקציצות, בתבשילים שונים כמו ריזוטו, הוסיפו לה בשמל ושלחו אל התנור ואפילו אפשר להתפרע ולהכין עמה חמין. וכמו בפתיח, הכינו בצק מכרובית והפכו אותו לבייגל או "אורז כרובית" רק בלי האורז ועם כרובית. בקיצור, עם כזה מנעד, אין סיבה שלא ננצל את מלכת המטבח לסוף שבוע טעים במיוחד.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ