20 מנות מחממות וטעימות לסוף שבוע קריר

מהחמין של אייל שני, דרך חלות ממולאות ועד הקוגל של אמא או עוגת שמרים – רק מתכונים מחממים ומנחמים לשבת ראשונה של דצמבר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נזיד פטריות שורשים וגריסים
נזיד פטריות שורשים וגריסיםצילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

הגשמים שירדו פה לרגע וחצי השבוע וטמפרטורות רגילות לעונה, הם רק תירוץ להעמיד סיר חמין. לצידו, נעים לנצל את מזג האוויר המתקרר (ואנחנו בדצמבר, טוב שנזכר להתקרר), כמו גם את סוף השבוע, לטובת גחמות קולינריות (אם מותר עוד לומר את זה) כמו מרקים כבדים, תבשילים ומאפים ריחניים כמו ג'חנון, לא עלינו.

לפיכך, קיבצנו הפעם מתכונים לסוף השבוע, לפי מה שמתאים לימים ולעונה: מרק עוף קלאסי או מרק רגל תימני; החמין המיתולוגי של אייל שני או חלת ההפתעות של נורית פלד; פטריות בסלט או בנזיד, תפודים צלויים עם איולי או כרובית צלויה כשמסביבה כתר של לחמניות. בעיקריות סופריטו שמתבשל שעות ארוכות עם בטטות או עוף בתנור עם חרדל ודבש, קציצות וכמובן דגים, בתנור כמובן.

ולקינוח, עוגת גבינה באסקית, למי שהתגעגע; קוגל של מיכל רוזנבך בשם הנוסטלגיה, ולמי שמחפש משהו קצת יותר מיינסטרים -  פאדג' שוקולד טבעוני או עוגת שמרים טובה. 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות